magento

Kwiek 5 na rust overtuigend langs IVO 8

Toegevoegd op 6 oktober 2019 om 16:58 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


Een door blessures geplaagd Kwiek 5 heeft  opvallend gemakkelijk gewonnen van IVO 8. De gasten kunnen slechts 10 eigen spelers op de lijst zetten. Van deze 10 valt tot overmaat van ramp Brahim ook nog eens na 5 minuten spelen uit. Maar met 3 gastspelers (die stuk voor stuk  al een hele poos geen wedstrijd meer gespeeld hebben) neemt Kwiek 5 met name na rust het heft stevig in handen en loopt men uiteindelijk redelijk eenvoudig uit naar een ruime 1-4 overwinning. Een overwinning die makkelijk dubbel zo groot had uit kunnen vallen. Het regende deze morgen pijpenstelen maar het regende ook kansen. Vooral na rust dus, maar het benutten van kansen is en blijft een agendapuntje...

Zoals gezegd, na 5 minuten lijkt de rampspoed ohne ende. Brahim, sterkhouder op het middenveld, moet met een dijbeenblessure naar de kant, waardoor Coach B. al noodgedwongen zijn tweede gastspeler, Jan, het veld in moet brengen. Die andere, Remco, staat dan al in de spits. De eerste 25 minuten zijn dan ook logischerwijs voor de gastheren uit Velden. Het spelletje van  IVO is op zich wel voorspelbaar.  Men probeert voortdurend met de lange bal deze achter de laatste linie te leggen, waar de spitsen loeren op de kansjes. En die komen er in overvloed maar Marc is in zeer goede doen vandaag. Meerdere keren behoedt hij Kwiek voor een achterstand. Het geluk lacht Kwiek ook een beetje toe. De gevaarlijkste man aan IVO-zijde moet met een blessure het veld verlaten en dat scheelt wel een slok op een borrel. Maar aanvallend kunnen de gasten niet echt een vuist maken. Dat is ook niet zo gek, met twee spitsen die niet eerder samen en niet eerder met de rest van het team gevoetbald hebben. En toch doen Remco en jan het niet slecht. Kwiek leunt alleen te veel op de individuele acties van Frits. Die zijn weliswaar prima maar Kuiperij is geen meedogenloze killer.

Enigszins gelukkig en tegen de verhouding in komt Kwiek na 26 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Uitblinker Jeffrey, zichtbaar in zijn element in zijn nieuwe rol, kopt de bal uit een corner tegen de touwen. De keeper ziet er daarbij, op zijn zachts gezegd niet vlekkeloos uit, but who cares! 

IVO 8 komt net iets te snel weer langszij. Een klein momentje van onachtzaamheid in de verder prima spelende defensie, levert de 1-1 op. van dichtbij wordt een voorzet binnengeschoten. Marc treft geen blaam. Kwiek heeft aan het einde van de eerste helft tot twee keer toe de kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Twee dikke kansen die aan Frits helaas niet besteed zijn. Met name die eerste kans mag hij zich aanrekenen. Bij een terugspeelbal wordt Frits over het hoofd gezien. Hij krijgt de bal op een presenteerblaadjes maar oog in oog met de keeper weet Frits de bal met buitenkantje rechts voorlangs te krijgen. Even later wordt hij met een magnifiek buitenkantje van Joey de diepte ingestuurd. Dit keer vanaf links en de hoek is lastiger. Maar in plaats van de spitsen te bedienen kiest Kuiperij voor eigen succes. Zijn inzet knalt via de paal weer terug het veld in, zo wederom een dikke kans onbenut latend.

 

In de rust wordt het een en ander omgezet. Coach B. en assistent Luuk besluiten om over te schakelen naar 4-3-3 met Frits en Marinho op de buitenkanten en Leon en Frans als een blok voor de verdediging. Derde gastspeler Coy komt op het middenveld te spelen voor de moegestreden Jan. En dat pakt heel goed uit. Onder leiding van de excellerende Leon en Jeffrey is het middenveld een prooi voor Kwiek en met name Frits en Marinho komen zo in hun favoriete rol te spelen. Frits is aan de linkerkant voortdurend een plaag voor zijn directe tegenstander en Marinho is vanaf de zijkant toch een stuk dreigender met zijn rushes. Frans, Gino, Stein en Joey sluiten de boel achterin resoluut af en eigenlijk krijgt de thuisploeg geen kans meer. Kwiek vind veel makkelijke  de vrije man en kan eigenlijk naar hartenlust aanvallen. Leon is heerlijk in zijn rol als verbindingsspeler tussen verdediging, middenveld en aanval. IVO weet zich geen raad met de omzetting en hanteert eigenlijk alleen maar de lange bal. Zonder succes.

De 1-2 is niet geheel onlogisch van de voet van wederom Jeffrey. Die lijkt al na 2 wedstrijden zijn ritme gevonden te hebben met zijn alweer derde treffer. Topscorer! Kwiek rijgt in het vervolg de kansen aaneen maar de scherpte voor het doel ontbreekt vooralsnog. In deze fase had de ploeg van Coach B. uit kunnen lopen naar 1-5 of 1-6 maar telkens ontbreekt net dat laatste zetje. Dat valt uiteindelijk toch, in de 80e minuut. En het is leuk voor invaller en debutant Remco dat hij de 1-3 mag laten noteren. Eigenlijk niet fit genoeg om de 90 minuten vol te maken, doet hij dat toch en hij luister zijn debuut op met een treffer. Wie zichzelf ook beloont voor een uitstekende wedstrijd is Leon. Nadat diverse kansen gemist zijn vindt Wolters het welletjes: hij stoomt zelf door richting vijandelijke zestien, manoeuvreert  zich een weg langs de verdediging en puntert de bal met links voorbij de keeper. 

1-4 is uiteindelijk ook de eindstand. Een prima resultaat voor de ploeg van Coach B. en met name de tweede helft geeft hoop. Die was gewoon heel goed!

 

IVO 8 - Kwiek 5   1-4

26' 0-1 Jeffrey

32' 1-1

56' 1-2 Jeffrey

80' 1-3 Remco

88' 1-4 Leon

 

Man of the match: Jeffrey en Leon: ijzersterk gewoon en zichtbaar in hun element op de as van het veld.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento