magento

Kwiek start met moeizame zege na de winterstop

Toegevoegd op 28 januari 2020 om 00:25 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


Winterstop, altijd een hinderlijke onderbreking voor een ploeg die ritme nodig heeft om zijn beste spel te kunnen spelen. Bij Kwiek is dat zonder twijfel het geval. Zonder enige trainingsarbeid in de benen is het na zo'n pauze altijd lastig opstarten. Coach B. was zich daarvan bewust (hij loopt inmiddels al met 10 jaar ervaring rond) en predikt vooraf aan de wedstrijd dan ook om het simpel te houden. Maar Kwiek heeft het 70 minuten lang moeilijk met het stugge Baarlo 7. Kwiek heeft last van het veld, van de tegenstander, maar vooral van zichzelf.

En als eindelijk de ban gebroken wordt en alsnog een hoge score in de maak lijkt, slaat het noodlot toe. Bij de 1-4 van Frits, 12 minuten voor tijd, komt de piepjonge keeper heel ongelukkig in aanraking met een eigen speler en gaat kermend van de pijntegen de vlakte. Een beenbreuk is het gevolg. Triest maar domme pech. Gezamenlijk wordt besloten het hierbij te laten en we kunnen vanaf deze plek alleen maar onze steun betuigen aan de onfortuinlijke Baarlo-goalie. Sterkte vanaf deze!

Vanwege de blessuregolf die Kwiek nog steeds teistert, ook na de winterstop, zijn Umut en Hakan als gastspelers uitgenodigd en die laten zich meteen zien. Al na 10 minuten knalt eerstgenoemde schitterend uit de draai raak en lijkt de toon gezet. 5 minuten later kan Marinho de score verdubbelen na goed voorbereidend werk van wederom Umut, maar Vorstermans verzaakt. Baarlo komt in de 20e minuut plots langszij. Stein laat zich veel te gemakkelijk wegzetten door zijn tegenstander en die kan vervolgens zo doorlopen naar het doel en laat Marc kansloos. 

Kwiek is van slag en geeft in de 20 minuten die volgen na de gelijkmaker niet thuis. De opbouw is rommelig en aanvallers Marinho en Umut worden nauwelijks meer gevonden. Coach B grijpt al vroeg in door Ronnie, die voor de winterstop uitstekend op dreef was, naar de kant te halen. In zijn plaats komt Remco die aan de rechterkant voor meer diepgang moet zorgen. Maar dat gebeurt helaas niet. De flanken worden juist te weinig bezet en Kwiek lijkt elke aanval door het midden te willen afronden. Kwiek mag keeper Marc op de blote knieën danken dat het in deze fase niet op achterstand komt. Als Stein zich andermaal laat ringeloren redt Marc in eerste instantie op de inzet die volgt, maar moet lossen. Met een katachtige reflex weet hij echter ook de welhaast niet te missen rebound van dichtbij uit het doel te ranselen!

Toch wordt met een voorsprong de rust bereikt en daar heeft Kwiek de hulp van de piepjonge doelman voor nodig. Frits, die het vandaag niet zo op zijn heupen lijkt te hebben, waagt het eens met een schot van afstand. Ogenschijnlijk ongevaarlijk maar maar omdat de goalie van Baarlo opzichtig over de bal heen duikt verdwijnt deze toch in het doel.

 

Ook na rust weet Kwiek het niveau in eerste instantie niet op te krikken. Wel krijgt het een aantal kansen; Hakan schiet van afstand rakelings over, Frits schiet uit de draai voorlangs na goed voorbereidend werk van Umut en diezelfde Frits ziet even later zijn schot met links op de keeper stranden. Maar na deze Venlose aanvalsgolven is het de beurt aan Baarlo. En weer is daar uitblinker Marc die erger voorkomt. Een afstandsschot dat hoog in het dak van het doel lijkt te ploffen, weet hij met een uiterste krachtsinspanning over het doel te tikken. En even later riskeert hij zowat zijn leven als hij de ietwat lompe spits van het scoren weet te houden. Ze komen niet onzacht met elkaar in aanrakingen. Het kost Verhoeckx bijna een long maar je kunt je ook afvragen of hij eigenlijk nog wel longen heeft, gezien de zware shag die wekelijks met de pallets naar binnen worden gewerkt...

Baarlo krijgt niet lang na dit incident dé mogelijkheid op de gelijkmaker maar weten op miraculeuze wijze de kans om zeep te helpen. Kwiek ploetert zich hierna langzaam maar zeker wat beter in de wedstrijd, ook omdat Baarlo steeds minder dreiging weet te veroorzaken. In de 70e minuut wordt de gasten een 100% pingel onthouden door de verder prima fluitende leidsman (dat hebben we wel eens anders meegemaakt hier). Hakan zet een prima aanval op en kan na een een-twee met Umut alleen op de doelman man af maar wordt naar de grond gewerkt door de laatste man. Iedereen wacht op het fluitsignaal maar dat blijft tot verbijstering iedereen uit. De scheids dreigt Hakan zelfs met een gele kaart vanwege een schwalbe! Laten we het maar zien als een eenmalige vlaag van verstandsverbijstering want anders valt dit niet goed te praten.

Kwiek grijpt het moment wel aan om definitief door te drukken en 6 minuten later is daar al de gerechtigheid. De net weer ingevallen Marinho (voor de moegestreden Remco) weet een goede scherpe voorzet van Frits op waarde te schatten en glijdt van dichtbij de 1-3 binnen. Een minuut later is Baarlo definitief door de knieën als Frits  van dichtbij zijn frustraties aan diggelen schiet en bal tegen de touwen werkt. Helaas gebeurt er in de seconden die volgen hetgeen waar niemand op zat te wachten en wordt besloten de resterende 12 minuten niet meer uit te spelen. Aan een kant jammer want het had er alle schijn van dat alsnog een hoge uitslag op het bord zou komen. Maar gezien de ernst van de blessure van de keeper moeten we daar maar niet over mopperen...

 

Baarlo 7 - Kwiek 5   1-4 (1-2)

 

10' 0-1 Umut

20' 1-1

40' 1-2 Frits

76' 1-3 Marinho

77' 1-4 Frits

 

Man of the match: Marc: op crucial momenten in de wedstrijd redder in nood! 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento