magento

Kwiek komt mensen en lucht te kort tegen koploper

Toegevoegd op 24 november 2019 om 16:57 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


Er zal met de nodige jaloezie naar de bank van de tegenstander gekeken zijn. Waar de dugout van Coach B. akelig leeg was, zat er in de dugout van koploper Irene een heel contingent reservespelers klaar. Kwiek kampt met een spelerskrapte, dat is wel duidelijk na het wegvallen van Gé, de langdurige geblesseerde Brahim, en de absentie van Greg, Remco en Niek. Zo kan het dat Diego, eigenlijk al met voetbalpensioen, toch weer wordt ingevlogen om zijn oude team uit te helpen.

De personele malheur ten spijt, van een krachtsverschil is in de eerste helft nauwelijks sprake. Sterker nog, de thuisploeg is de meest voetballende ploeg van de twee. De gasten blijken voornamelijk sterk afhankelijk van hun behendige spits, die in zijn eentje de volledige achterhoede van Kwiek bezig weet te houden. De 0-1 valt veel te vroeg als Joey de mist in gaat. Hij speelt de bal blind naar de as waar Irene de bal kan oppikken en zo naar het doel kan doorlopen. Kwiek komt echter al zeer snel langzij dankzij een makkelijk gegeven pingel. Gerald loopt goed door op een steekbal en is er ogenschijnlijk net ietsje sneller bij dan de keeper, die vervolgens aan de noodrem trekt. Gerald pakt het cadeautje gretig uit: 1-1

In het vervolg ontwikkelt zich een aardig schouwspel waarbij Kwiek de bovenliggende partij is en ook de beste kansen krijgt. Rond het half uur beloont de thuisploeg zichzelf als Gerald met en heerlijk dieptepass Marinho op avontuur stuurt. Die profiteert optimaal van een weifelend uitkomende doelman en schuift de bal eenvoudig in het lege doel: 2-1 Marinho's eerste doelpunt dit seizoen.

Irene komt toch weer langzij en het is niet voor het eerst deze wedstrijd - en dit seizoen - dat de defensie niet vrijuit gaat. Andermaal profiteren de gasten van opbouwend gestuntel. Keeper Marc is kansloos. 5 minuten voor rust krijgt Irene in alweer een snelle tegenstoot een uitstekende kans op de 2-3, maar  Marc voorkomt een nieuwe achterstand d.m.v. een uitstekende save. Maar het omschakelingsvoetbal van de koploper blijft gevaarlijk want een minuut later ligt de bal wel in het netje: 2-3 En toch wordt de rust met een (meer dan) terechte 3-3 bereikt, dankzij een briljante vooractie van Frits. Hij zet met een heerlijke versnelling zijn directe tegenstander te kakken en bezorgt de bal bij Gerald. Die heeft dan al de lange hoek in de smiezen en schiet hem feilloos binnen!

Helaas blijkt de tweede helft geen kopie van de eerste helft. Het blijkt ook de helft van de lange adem. Wie is het meest fit. En daar waar Kwiek het met anderhalve wissel moet doen kan de tegenstander beroep doen op steeds maar weer verse krachten. Dat blijkt al snel een breekpunt, al is dat bij de 3-4 zeker niet het geval. Die valt daarvoor veel te snel, in de eerste minuut van de tweede helft namelijk. En ook daar gaat weer een opbouwende fout aan vooraf, gecombineerd met een nog niet wakkere defensie. Irene profiteert andermaal: 3-4 Het is zuur dat Kwiek op deze manier tegentreffers blijft incasseren, dit keer breekt het ook echt op.

Kwiek moet nog maar eens in de achtervolging maar deze keer weet de thuisploeg niet meer met dezelfde energie te spelen. De batterij loopt langzaam maar zeker leeg en de reservebank, ja, die is dan al akelig leeg. Irene is slim genoeg om Kwiek te laten uitrazen en te wachten op de ruimte en kansen die gaan komen. En die kansen zijn wel besteed aan de spits. Hij bezorgt de koploper de winst in de 72e en 82e minuut, als Kwiek met de tong op de schoenen over het veld loopt. Het wordt zo toch nog maar eens duidelijk dat zonder trainen het moeilijk wordt om 90 minuten goed te verdelen. Een zure en geflatteerde nederlaag dus, maar voetballend is er geen groot verschil tussen deze ploegen. Ik durf te stellen dat Kwiek zelfs het beste voetbal in huis had vandaag. Maar goed, dat zullen ze in Tegelen lachend aanhoren...

 

Kwiek 5 - Sportclub Irene 9   3-6 (3-3)

 

3' 0-1 

5' 1-1 Gerald (penalty)

30' 2-1 Marinho

37' 2-2

44' 2-3

45' 3-3 Gerald

 

46' 3-4

72' 3-5

82 3-6

 

Man of the match: Frans: Ouderwets goed op dreef!

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento