magento

Kwiek heeft aan één helft genoeg

Toegevoegd op 24 november 2019 om 21:01 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


In een wedstrijd waarin toch met enige scepsis naar toe werd geleefd, heeft Kwiek uiteindelijk aan één helft voetbal voldoende gehad om de overwinning binnen te slepen. Kwiek speelde in de eerste helft tegenstander TSC'04 3 stuk en had de tweede helft schriftelijk af kunnen doen. In die helft werd simpelweg niet meer gevoetbald. De 4-1 zege kwam nooit in gevaar maar viel veel te laag uit. De tegenstander uit Tegelen had er geen zin meer in, maar blijkbaar had de thuisploeg ook geen zin om de dubbele cijfers te halen. Maar ach, de drie punten zijn binnen en Kwiek blijft vrolijk bovenin meedraaien. Alleen jammer dat koploper Irene geen punten wil verspelen. Seizoen 2019/2020 lijkt zo op een kopie van seizoen 2017/2018 uit te draaien.

Beide teams lijken de eerste helft aan elkaar gewaagd. Het eerste wapenfeit is van de kant van de thuisploeg. De prima spelende Niek is dichtbij de openingstreffer maar stuit op de TSC-goalie. Even later is het wel raak. Gerald lanceert met een prachtige diepe bal Frits, die de keeper omspeelt en beheerst de 1-0 binnenschuift. Lang kan Kwiek niet genieten van de voorsprong want 2 minuten later is de stand alweer gelijk. De verdediging laat Marc, niet voor het eerst dit seizoen, in de steek. Het is een euvel dat Coach B. kopzorgen bezorgt: te makkelijk doelpunten weggeven. De laatste keer dat de nul gehouden werd, was er nog geen internet, zo lijkt het welhaast...

In het vervolg golft het spel wat op en neer. Kwiek heeft het beste van het spel. TSC'04 3 reageert vooral vanuit de tegenstoot en doet dat niet onaardig. Maar vlak voor rust krijgt de thuisploeg tot twee keer toe de geest. Joey, die een dijk van een wedstrijd speelt, maakt een uitstekende vooractie en bedient de mee opgekomen Ronnie. Die verschalkt de doelman vervolgens met een heerlijk bekeken boogballetje: 2-1

Dat het nóg mooier kan bewijst Gerald. Net voordat zijn wedstrijd erop zit (Fleuren speelt slechts een helft vanwege werk) besluit hij zijn geluk nog eens te beproeven. Immers, een wedstrijd zonder een doelpunt van Gerald is een zeldzaamheid. Hij steekt de middenlijn over en haalt vanaf zo'n 20 meter de trekker over. Met zijn puddingbeen welteverstaan. Omdat de bal, net voordat hij schiet lichtjes opsluit, krijgt de bal extra vaart een met een rotvaart suist de bal met een magnifieke curve in de kruising. Werelddoelpunt en tevens de tegenstander geknakt.

De tweede helft wordt voortvarend begonnen. Binnen 10 minuten ligt de 4-1 tegen de touwen en wederom gaat daar een uitstekende aanval aan vooraf. Frans zet met een lekker steekpassie Frits voor het doel en die schiet de bal strak met een lage schuiver in de lange hoek. Als de wedstrijd niet al gespeeld was, dan was ie het nu. De rest van de tweede helft kan in feite schriftelijk afgedaan worden. De gasten geloven er niet meer in en leggen de thuisploeg geen strobreed meer in de weg. Dat zou zomaar tot een uitslag met dubbele cijfers kunnen leiden maar ook Kwiek gelooft het wel. Tergend traag gaat de bal rond en er gebeurt de gehele tweede helft vrijwel niets meer. Misschien dat het te maken heeft met de publiekswissel voor sterspelers Niek en Stein. We weten het niet maar dat het spel inpakt is een feit. Laatste wapenfeit is een bal op de kruising van Marinho. Daarna is het Schluß.

Een eenvoudige zege die veel hoger uit had kunnen vallen maar met 5 zeges uit 7 wedstrijden doet Kwiek gewoon bovenin mee.

 

Kwiek 5 - TSC'04 3   4-1 (3-1)

14' 1-0 Frits

16' 1-1

42' 2-1 Ronnie

43' 3-1 Gerald

 

55' 4-1 Frits

 

Man of the match: Joey: indrukwekkende rushes langs de flanken, een bijna-doelpunt en een assist. Lekker potje Joey!

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento