169733x bekeken sinds 5 september 2009
Seizoen 2017-2018: de statistieken

Teamblog

Seizoen 2017-2018: de statistieken

Seizoen 2017-2018
21 wedstrijden; 15 keer winst, 1 keer gelijk en 5 keer verlies. 46 punten, 78 doelpunten voor en 47 doelpunten tegen.
Eindresultaat: 2e plaats

Ten opzichte van vorig seizoen behalen we 3 punten meer, scoren 18 doelpunten meer maar krijgen er ook 15 meer om de oren. Aanvallend nog maar een keer versterkt dus, niet in de laatste plaats natuurlijk door de 30 doelpunten van topscorer Gerald die daarmee het welhaast legendarische record van Buju (23 doelpunten) uit de boeken schrijft. Het doelsaldo van + 31 is eveneens een nieuw record.
Nou schreef ik vorig jaar rond deze tijd al over de talloze records, nou, die zijn een jaar later dus vrijwel allemaal weer verbroken!

Goede tweede op de topscoreslijst is Michael, die als aanvallende middenvelder toch 15 doelpunten aan zijn conto heeft weten toe te voegen. Nummer 3 is Marinho met 9 doelpunten. Kwam wat laat op gang maar had in de tweede helft van de competitie een belangrijk aandeel in de zegereeks van Kwiek 6.

Marinho mag zich eveneens kronen tot koning van de assist. maar liefst 9x stond hij aan de wieg van een doelpunt! Wederom tweede is Michael met 5 assists enigszins verrassend gevolgd door Stein met 4. Ik zeg verrassend omdat Stein het merendeel van de wedstrijden vanwege een slepende blessure aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. Des te knapper die 4 assists dus.

De meest constante man van het seizoen is topscorer Gerald met een gemiddelde van 7,1, op de voet gevolgd door, jawel daar is hij weer, Michael en ijzervreter Jeffery. Beide scoren een fraaie 7.0. Op de derde plaats vinden we Marinho met een gemiddelde van 6.9. Kort daar weer achter vinden we Frans met een 6.8, gevolgd door Diego (6.7), Niek (6.6) en Roy (6.5) Allemaal keurige cijfers die horen bij een keurig seizoen.

Het is achteraf jammer te noemen dat het team aan het begin van de competitie nog moest wennen aan mekaar. Kampioen Sportclub Irene, een ingeslepen ploeg, heeft daar uiteindelijk maximaal van geprofiteerd. Toen wij ingespeeld waren hebben we een ijzersterke reeks van 8 overwinningen op rij geboekt met als klap op de vuurpijl de nu al legendarische wedstrijd tegen Irene. In de eerste helft de aanstaande kampioen volledig van de mat spelen, binnen 20 minuten op een 4-0 voorsprong komen om uiteindelijk in de 90e minuut nog te ontsnappen aan de 5-5 (wegens terecht buitenspel overigens)! Dat gaan we nooit meer meemaken...

Positief is in ieder geval dat het team bij elkaar blijft en met Rachid en de gebroeders Wolters (Leon, Pieter en Johan) ook nog eens een paar goede versterkingen in huis heeft gehaald. Dat belooft nu al iets moois voor komend seizoen!

Tegenover de komst van dit kwartet staat het vertrek van Luuk en James. Beiden, geveld door slepende blessures, hebben besloten de kicken aan de wilgen te hangen. En toch gaan we ze nog terugzien het komend seizoen, zij het als assistenten van Coach B. De een wellicht wat vaker dan de ander maar jongens, blijf er vooral lekker bij en kom samen mit mich langs de kangk lekker nšŲlen!

Meer goed nieuws is dat de pa van Diego en Marinho vanaf volgend seizoen elftalleider is. Een meer dan welkome aanvulling op de technische eenmansstaf!

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie, geniet van de WK-finale tussen BelgiŽ en Engeland, die BelgiŽ wint en ik heb al zin in komend seizoen!

Coach B.
Auteur: Bart Engels | 10 juli 2018

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in