169734x bekeken sinds 5 september 2009
Puik seizoen eindigt in mineur

Teamblog

Puik seizoen eindigt in mineur

Kwiek 6 heeft een puik seizoen op schlemielige wijze afgesloten door een verdiende nederlaag tegen Venlose Boys 5. In een jaar dat vrijwel alle records werden verbroken werden de laatste 2 wedstrijden verloren. Maandag beroofde HBSV 7 Kwiek al van zijn ongeslagen thuisstatus en nu bleek in de slotwedstrijd ook Venlosche Boys 5 te sterk. 2 nederlagen op rij dus, iets wat het hele seizoen nog niet was gebeurd.

Okay, de pot tegen de Boys was er een om des keizers baard maar toch, Coach B wilde het seizoen waardig afsluiten na de sof van maandag. Het kampioenschap was natuurlijk een paar weken eerder al lang en breed verspeeld maar die laatste wedstrijd zou de kers op de taart van een prachtig seizoen moeten worden. Helaas verliep het allemaal anders en stond Kwiek dus voor de tweede keer op rij met lege handen: 3-5

Van het eerste fluitsignaal spelen de gasten fris van de lever terwijl bij Kwiek de inspiratie ver te zoeken is. Bijna apathisch kijkt de thuisploeg toe hoe Venlose Boys de bal lekker rond laat gaan. Binnen het half uur staat het 0-2 en dat is tevens de ruststand.

Na rust zien we een iets beter Kwiek 6 maar echt overtuigend is het niet. Het is ook veelzeggend dat voorstopper Diego de aansluitingstreffer laat aantekenen. En het is een fraaie treffer en bovendien zijn eerste dit seizoen. Vorstermans zet goed door op links, passeert enkele mannetjes en verrast de keeper in de korte hoek waar hij wellicht eerder een voorzet had verwacht.
Helaas is de marge 3 minuten later, we schrijven de 67e minuut, alweer twee als Boys de 1-3 scoort. Als in de 78e minuut de 1-4 valt lijkt de wedstrijd definitief beslist. Echter, Kwiek richt zich nog één keer op en scoort via Gino (eveneens zijn eerste van het seizoen) en topscorer Gerald (pingel) de 2- en de 3-4. Het slotakkoord is helaas toch voor de gasten als zij in de dying seconds de 3-5 tegen de touwen jagen.

En zo komt er toch op een beetje een teleurstellende manier een eind aan een seizoen dat als beste seizoen ooit de boeken in gaat. Kwiek heeft eigenlijk het hele seizoen bovenin meegedraaid, het heeft alleen de pech gehad dat meteen aan het begin, achteraf gezien, hele dure punten zijn verspeeld. Het team was toen nog niet op elkaar ingespeeld en dat heeft de ploeg uiteindelijk opgebroken. Kampioen Sportclub Irene 9 verspeelde ook geen enkel punt tot driekwart van de competitie en bleek daardoor uiteindelijk ook niet in te halen. Terechte kampioen maar uiteindelijk mag Kwiek 6 ook tevreden zijn met de geleverde prestatie. De 8 overwinningen op rij waren natuurlijk al heel lekker maar het absolute hoogtepunt van dit seizoen was natuurlijk de heroïsche wedstrijd tegen kampioen Irene. Zelden vertoond! Nee, die vergeet echt niemand meer! Een tweede plek en zo'n beetje alle records verbroken. Tel daarbij op dat het team intact blijft en er zelfs enkele versterkingen zijn aangetrokken, dan kan het zomaar zijn dat komend seizoen de échte hoofdprijs volgt...

Kwiek 6 - Venlose Boys 5 3-5 (0-2)

14' 0-1
26' 0-2
64' 1-2 Diego
67' 1-3
78' 1-4
85' 2-4 Gino
89' 3-4 Gerald (penalty)
90' 3-5

Man of the match: Michael: Een van de weinige met de gezonde dosis inzet vandaag. Hadden we er meer van nodig gehad...
Auteur: Bart Engels | 09 juli 2018

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in