164282x bekeken sinds 5 september 2009
Kwiek ruim langs TSC'04 5

Teamblog

Kwiek ruim langs TSC'04 5

Kwiek 6 heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Thuis werd er ruim gewonnen van een jong TSC'04 5 maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Een uur lang maakte de ploeg uit Tegelen het de thuisploeg aardig lastig maar na de 3-0 stortte het gezelschap als een kaartenhuis in elkaar. De 5-1 had uiteindelijk nog veel hoger uitgevallen als met name Gerald zijn vizier nog op scherp had laten staan. Het pleit echter in zijn voordeel dat hij er al 3 in het netje had liggen en dat hij zijn taak als spits en topscorer van Kwiek 6 alweer had volbracht...

Kwiek schiet uitstekend uit de startblokken. Al na 2 minuten kan er gejuicht worden. Stein, aan een enorme wedergeboorte bezig sinds zijn vriendin zijn wedstrijden komt bezoeken, heeft een puntgave voorzet in huis die door Gerald knap in het kruis wordt gekopt. Maar gek genoeg is het half uur dat volgt vrijwel volledig voor de gasten. TSC'04 5 beschikt over een jong elftal met veel dynamiek, snelheid en loopvermogen, maar ook weinig vernuft voor de goal. Tal van diepe ballen vanuit achteruit bereiken de zestien maar tot echte doelkansen komt het niet. De gasten zijn simpelweg niet slim genoeg voor goal waardoor Kwiek telkens kans ziet de bal te ruimen.
Wat ook niet helpt is het ronduit irritante gedrag van enkele jongens op het veld. Zo is de linksbuiten het werkelijk overal mee oneens. Gelegenheidsback Niek heeft 'm redelijk 'in de tes' maar in feite haalt hij zichzelf uit de wedstrijd met zijn getier. Dieptepunt is wel zijn gelamenteer over zogenaamd tijdrekkend gedrag van keeper Marc, terwijl hij de bal gewoon aan de voet heeft. Net ff een hersencel te weinig gebruikt en dat leidt uiteindelijk ook tot een volkomen terechte veldverwijzing.
Na een half uur spelen komt Kwiek tegen de verhouding in op 2-0. Marinho, de laatste weken prima opdreef, wordt diepte in gestuurd, omspeelt de uitkomende doel en kan de bal zo het lege doel in schuiven. Daarvoor heeft Marinho al een keer een kans onbenut gelaten de score te verdubbelen overigens. Diepgestuurd op rechts vergeet hij het overzicht te houden en schiet hij tegen de keeper op ipv de meegelopen Gerald te bedienen.
Kwiek voetbalt na de 2-0 een stukje makkelijker, mede ook door de onverzettelijkheid van de tandem Tony-Brahim. Tony beloont zijn basisplaats met een uitstekend optreden en Brahim is als vanouds overal op het veld te vinden.

Na rust komen de gasten dan toch weer stevig aandringen. Marc voorkomt met een prachtige save de aansluitingstreffer. Coach B. wisselt Joey en Marinho voor Frans en James en heeft daarin een gouden hand. Bij een scrimmage in de 62e minuut voor het doel van TSC'04 5 schiet Frans van dichtbij raak. Het is Frans' eerste treffer van het seizoen en ook e eerste treffer van hem sinds lange tijd. Schijnbaar getergd door zijn reservebeurt om de trainer zijn ongelijk te bewijzen.
TSC'04 5 is daarna zodanig van slag dat het binnen 2 minuten nog 2 treffers incasseert. James zet Gerald vrij voor het doel en die kent geen twijfels en tekent voor zijn tweede van de dag. Een minuut later krijgt hij opnieuw vrije doortocht, dit keer na weer een uitstekend pass van Stein en wederom kent hij geen genade voor de TSC-goalie. Zijn derde treffer van de dag en daarmee ziet hij zijn doelpuntentotaal al de dubbele cijfers bereiken. De teller staat na 6 wedstrijden al op 10. Belooft iets moois te worden. 5-0 is het dan en de koek lijkt nog niet op want weer een minuut later is het Tony die een 100% kans onbenut laat. Maar het zouden zomaar 4 doelpunten in 4 minuten kunnen zijn geweest.
Even later krijgt Tony een herkansing maar zijn bekeken boogbal wordt prachtig uit de bovenhoek geranseld door de doelman van de gasten. Ook Frans krijgt nog een kans om zijn doelpuntensaldo in n keer te verdubbelen maar zijn knal, na een knappe borstaanname, verdwijnt in een woud van Tegelse benen.
TSC'04 5, dat al languit gestrekt op de mat ligt, krijgt dan plots de helpende hand aangereikt van de scheids, of moeten we zeggen van Richard? Lariekoek natuurlijk want het is in de verste verte geen handsbal maar de scheids reageert vanaf de middenlijn puur op appelleren van de gasten en besluit penalty. Marc is vervolgens kansloos op de inzet en het staat zowaar 5-1.
Niet dat er iets aan de hand is want Kwiek krijgt in de resterende minuten nog legio kansen om de score uit te voeren. Helaas zijn de diverse kansen niet besteed aan Gerald, Niek, Frans, Jeffrey, Gino en zelfs Nick. Vooral jammer is het dat de prachtige actie van Tony aan de linkerkant niet gepromoveerd wordt tot doelpunt want Gerald schiet in kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de paal. En zijn snoeiharde bal op de paal van dichtbij behoort eigenlijk ook tot de categorie 'niet te missen'.
Maar goed, het mag de pret niet drukken. Het enige dat dat wel doet is de ogenschijnlijk zware enkelblessure van James. Het is te hopen dat dat zal meevallen maar het zou ook zomaar even kunnen gaan duren voordat James zijn rentree kan maken. Sterkte vanuit hier James!

Al met al een goede beurt voor Kwiek. Een ruime overwinning in een wedstrijd die met name in het begin ook een andere kant op had kunnen lopen. TSC'04 5 is echt geen slechte ploeg maar kan wel nog het een en ander leren als het gaat om slimheid, tactiek en teamspirit. Het gebrek hieraan is deze morgen door Kwiek op harde wijze afgestraft,

Kwiek 6 - TSC'04 5 5-1 (2-0)

02' 1-0 Gerald
30' 2-0 Marinho
62' 3-0 Frans
63' 4-0 Gerald
64' 5-0 Gerald
73' 5-1 (strafschop)

Man of the Match: Gerald, Tony, Marinho, Brahim: Eigenlijk was iedereen gewoon goed vandaag. Mooie teamprestatie weer maar deze mannen waren net nog even extra belangrijk. Gerald, alweer vanwege zijn doelpunten maar ook vanwege zijn storen voorin. Dat gold zeer zeker ook voor Tony en voor Brahim en ja, eigenlijk ook voor Marinho.
Auteur: Bart Engels | 14 november 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in