165660x bekeken sinds 5 september 2009
Kwiek 6 op karakter langs HBSV 7

Teamblog

Kwiek 6 op karakter langs HBSV 7

Kwiek heeft de nederlaag tegen Irene en de week rust goed verteert. Op Fransjes 34e verjaardag werd op karakter en met veel strijdlust een verdiende 3-4 uitzege geboekt. De eerste uitzege en daar viel uiteindelijk niks op af te dingen, alhoewel de scheids er van alles aan probeerde te veranderen. Jammer dat deze thuisfluiter zo nodig een stempel wilde drukken op de wedstrijd. Dat veroorzaakte in de slotfase de nodige irritatie en dat was volkomen onnodig. De penalty die de 3-4 betekende was een volslagen belachelijk beslissing maar gelukkig liet Kwiek de zege niet meer glippen.

HBSV 7 begint de wedstrijd met 3 punten meer dan Kwiek 6, een subtopper dus.
En vanaf het eerste fluitsignaal golft het spel op en neer met een licht overwicht voor de gasten. HBSV 7 is vooral gevaarlijk via de rechtsbuiten maar Roy speelt wederom een degelijke partij en geeft weinig cadeau. Kwiek sticht met name gevaar via Gerald die continue voor dreiging zorgt. Na een kwartier spelen valt de 0-1 letterlijk uit de lucht. Een hoge voorzet van de uitstekend spelende Marinho wordt volledig verkeerd getaxeerd door de zwakke goalie van HBSV en Gerald profiteert met zijn knie.
Even later mazzelt Kwiek als een gevaarlijk indraaiende vrije trap via de lat het veld weer in stuitert. Kwiek behoudt evenwel het initiatief, mede door een gevaarlijk uitziende schaar van James die even later een goeie kapbeweging laat volgen door een schot dat een metertje of twee naast het doel verschijnt.
Op rechts krijgen Marinho en Niek veel ruimte. Beide krijgen kansen maar zijn ongelukkig in de afwerking. Marinho krijgt nog wel de dikste kans maar oog in oog met de keeper rost hij de bal over het doel.
HBSV komt rond het half uur op gelijke hoogte als Roy dan toch een keertje zijn directe tegenstander kwijt is. Zijn schot wordt nog wel gekeerd door Nick maar de afgeslagen bal is een prooi voor de linksbuiten. Nick keept ipv de in retraite zijnde Marc maar toont zich gedurende de wedstrijd een prima stand-in.
In de 38e minuut komt Kwiek ietwat goedkoop weer op voorsprong. De ingeschoten vrije trap van Gerald lijkt houdbaar maar de keeper duikt over de bal. Het is de alweer 7e treffer van Fleuren in dit nog jonge seizoen. Twee minuten heeft hij zelfs bijna een hattrick te pakken maar zijn fraaie solo-actie strandt op de doelman.

De tweede helft geeft een zelfde beeld als de eerste: Kwiek heeft een licht overwicht maar HBSV blijft gevaarlijk. De vele wissels aan Kwiekzijde pakken gelukkig wel goed uit. Tony, Stein, Jeffrey, Richard en Brahim vallen eigenlijk allen goed in. Jeffrey en Stein eisen zelfs een bescheiden hoofdrol op. De 1-3 na 64 minuten is een fraaie coproductie van beide heren. Stein legt een vrije trap fraai op het hoofd van de volledig vrijstaande Jeffrey die de bal maar binnen hoeft te koppen. Even later kan Jeffery de wedstrijd in het slot gooien maar ipv zichzelf te belonen na een goeie solo-actie wil hij Niek helpen aan een doelpunt. Die wordt echter teruggefloten wegens buitenspel, maar Jeffery had de bal beter zelf op doel kunnen schieten want de keeper stond volledig verkeerd geposteerd. Kwiek lijkt desalniettemin de wedstrijd onder controle te hebben maar HBSV 7 komt toch weer terug in de wedstrijd. Een snelle tegenstoot in de 79e minuut leidt tot de 2-3 en de spanning keert weer terug op het veld.

Gerald haalt het einde van de wedstrijd niet als hij zijn gram probeert te halen op een tegenstander, moe van alle schoppen die hij tegen zich heeft gekregen. Hij moet het, net als zijn tegenstander bekopen met een gele kaart en een veldverwijzing. De inmiddels weer terug ingevallen Marinho bekroont een uitstekende wedstrijd in de slotminuten met een prachtige pegel in het kruis, wederom op aangeven van Stein, die zichtbaar beter voetbalt in het bijzijn van zijn nieuwe vlam. Tip aan Stein, iedere wedstrijd meenemen, deze charmante jongedame!
Met de 2-4 op het bord verwacht eigenlijk iedereen dat de wedstrijd snel wordt afgesloten maar de scheids denk daar anders over. Hij helpt eigenhandig de thuisploeg aan een slotoffensief door zomaar een penalty te geven, uit het niets.
De penalty wordt de bovenhoek ingejaagd en een paar hachelijke minuten volgen.
Gelukkig blijft het bij de 3-4, een terechte overwinning voor de manschappen van Coach B. die een goede pot voetbal op de mat hebben gelegd. De overwinning komt de mannen toe en de aansluiting met boven blijft intact.
Auteur: Bart Engels | 29 oktober 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in