magento

Topper krijgt niet de gewenste winnaar

Toegevoegd op 9 maart 2020 om 22:20 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


Het is Kwiek 5 ook in de herkansing niet gelukt om te winnen van directe concurrent HBSV 5. Vroeg in het seizoen liep de ploeg van Coach B. al tegen een zeperd aan. Toen werd er uiteindelijk kansloos met 1-5 verloren, al gaf die stand wel een vertekend beeld. Kwiek 5 en HBSV 5 zijn aan elkaar gewaagd maar de thuisploeg kreeg destijds een lesje in effectiviteit en fitheid. Deze keer was Kwiek voor driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij, toch ging HBSV 5 er uiteindelijk weer met de volle buit vandoor. De bal wilde er op een of andere manier niet in. Of het vizier stond net niet scherp genoeg, of de keeper verrichte een paar miraculeuze reddingen, of het was gewoon domme pech. Daarnaast mag gezegd worden dat het buitenspeldoelpunt van Gerald in de 2e minuut twijfelachtig was. En Kwiek had ook twee penalties mogen krijgen. In de eerste helft werd Gerald van achteren getorpedeerd en in de tweede helft werd Juul omvergelopen door de keeper. Beide keren liet de verder prima fluitende scheids het voor wat het was, eigenlijk zijn enige twee discutabele, maar wel belangrijke beslissingen. HBSV 5 profiteerde uiteindelijk andermaal - in de thuiswedstrijd was het niet anders - van de vermoeidheid in de ploeg van Coach B. De thuisploeg sloeg keihard toe toen Kwiek eindelijk wat meer ruimte prijs gaf. In een mum van tijd liepen de Hout-Blerickenaren uit van 1-1 naar een 4-1 eindstand. Een zwaargeflatteerde eindstand want eigenlijk was Kwiek vandaag de beter voetballende partij. Helaas kopen we daar niets voor en mag HBSV 5 zich na deze titanenstrijd tot uitdager van de onbetwiste koploper Irene kronen en blijft Kwiek achter met de bitterzure druiven...

 

De voortekenen zijn goed deze zondagmiddag. Coach B. beschikt over een vrijwel fitte selectie én kan een beroep doen op gastspelers Paul en Hakan. Beiden krijgen ook meteen een basisplek toebedeeld in de as van het team. Paul op de plek van Gino en Hakan op 6. Het begin is overtuigend. Wat heet. Binnen 3 minuten ligt de bal al in het net maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Discutabel wellicht maar het geeft de gasten wel moed. Kwiek schroeft HBSV de duimschroeven aan en gaat onverdroten voort op zoek naar de openingsgoal. In minuut 10 is Jeffrey dicht bij de 0-1 maar mist. Even later ziet Paul Jans zijn schot gekraakt worden. HBSV komt er niet aan te pas. Kwiek ziet er overal kort op en de thuisploeg kan enkel de lange bal spelen en hopen op een bevlieging van de snelle linksbuiten. In de 18e minuut krijgt Kwiek een vrij trap op zo'n 20 meter van het doel. Gerald schiet hem met een schitterende maar snoeiharde curve op de lat. Pech voor de gasten die een doelpunt op dat moment wel verdienen. Even later glipt Frits binnendoor bij zijn directe tegenstander maar ziet hij zijn geplaatste schot door een prima reflex van de uitstekende HBSV-goalie gepareerd. En zo blijft het eigenlijk wachten op de 0-1 als daar plots, in de 36e minuut, uit het niets aan de andere kant de 1-0 valt. In zo'n beetje de enige uitbraak van de thuisploeg is het wél raak. 

Gezien het wedstrijdbeeld totaal tegen de verhouding in, maar Kwiek moet in de achtervolging. Twee minuten na de openingstreffer is het al weer bijna gelijk maar Gerald ziet zijn geplaatste vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. Het zit Kwiek ook niet echt mee op dat moment. De rust wordt derhalve met een 1-0 achterstand bereikt.

 

Ook na rust is het Kwiek dat de toon zet. Het wil zo snel mogelijk naast de thuisploeg komen en na 10 minuten spelen is daar ook de bevrijdende 1-1 . Hakan steekt met een prachtige pass Gerald weg richting het doel. Die stuurt vervolgens zijn directe tegenstander het bos en plaatst de bal beheerst langs de uitkomende doelman in de goal. Dankzij de 1-1 krijgt Kwiek nieuwe moed en wil dan ook definitief doordrukken. Het lijkt een kwestie van tijd eer de 1-2 valt. Rond het uur krijgt Marinho twee dikke kansen om de dan dikverdiende voorsprong te bewerkstelligen. Eerst schiet hij rakelings voorlangs na een voor hem typerende loopactie aan de rechterkant. Vlak daarna is hij weer heel dichtbij maar puntert hij de bal over het doel. Even later lijkt de 1-2 dan toch te vallen. Uitblinker Frans, die een dijk van een wedstrijd speelt rechts op het middenveld, zet op fraaie wijze een aanval in en legt de bal uitstekend breed op invaller Juul. Zijn schot wordt echter op katachtige wijze uit het doel geranseld, zo een zeker lijkend doelpunt voorkomen. 

 

De geldingsdrang van de gasten heeft wel een keerzijde. De zoektocht naar de cruciale winst - om zo nog naar het kampioenschap te mogen lonken - lijkt wel zijn tol te gaan eisen want langzaam maar zeker sijpelen de krachten weg uit de benen van de spelers. En het lijkt wel alsof het zo moet zijn, alsof HBSV daar op heeft gewacht, net zoals destijds in de thuiswedstrijd. Alsof de thuisploeg een dodelijke val heeft opgezet waar Kwiek hulpeloos aan ten prooi valt. HBSV profiteert optimaal van de leeglopende batterij en maakt uit een spaarzame tegenstoot op schitterende wijze de 2-1. De linksbuiten schiet van buiten de zestien de bal buiten bereik van keeper Marc in de rechterbovenhoek. Een mokerslag die 5 minuten later wordt opgevolgd door de knockout want wederom uit een tegenstoot valt de bal enigszins gelukkig voor de voeten van de HBSV-spits die vervolgens met een hakje fraai het doel weet te vinden. Kwiek weet zich geslagen en sleept zich naar het einde van de wedstrijd. De bal, die meer dan een uur lang soepel rond ging, lijkt plotseling niet meer naar iemand van dezelfde kleur te willen rollen. 

De gifbeker moet uiteindelijk helemaal leeg als HBSV ook nog de 4-1 maakt. Een eindstand die het wedstrijdbeeld allesbehalve recht doet maar daar kopen we niks voor. HBSV lacht in het vuistje en Kwiek blijft achter met een flinke kater nadat het alles heeft gegeven om deze pot tot een goed einde te brengen, maar simpelweg niet het geluk aan zijn zijde had. Dat had de thuisploeg wel en zo mogen zij nog blijven hopen op het kampioenschap, terwijl Kwiek de wonden likt en voor de tweede keer met zware cijfers onderuit gaat tegen dezelfde tegenstander. Extra pijnlijk is de naar het zich laat aanzien zware enkelblessure van Joey. Laten we hopen dat het meevalt...

 

HBSV 5 - Kwiek 5   4-1 (1-0)

36' 1-0

55' 1-1 Gerald

70' 2-1

75' 3-1

85' 4-1

 

Man of the match: Frans: Verbannen naar de rechterkant maar daar misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. 90 minuten lang met energie gesleurd en nimmer verzakend. Uitstekende pot!

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento