magento

Kwiek verrassend eenvoudig langs Blerick

Toegevoegd op 27 januari 2020 om 22:53 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


In de laatste wedstrijd voor de winterstop heeft Kwiek verrassend eenvoudig gewonnen van subtopper Blerick 6. Het was een wedstrijd van twee gezichten. De eerste helft was het enkel Kwiek 5 dat de kloek sloeg. De gasten overrompelden de thuisploeg volledig en liep vlotjes uit naar een 0-4 voorsprong. De tweede helft bracht Blerick een paar ervaren krachten in en dat zorgde voor een heel ander beeld. Kwiek moest noodgedwongen terug, maar de in de eerste helft opgebouwde marge was meer dan veilig genoeg om in paniek te raken. 2-6 was de eindstand en het elftal van Coach B. blijft daardoor in de top meedraaien.

De eerste helft is een van de beste helften van het seizoen tot nu toe. Alles lukt. Kwiek bepaalt vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd en laat Blerick alle hoeken van het veld zien. Het duurt evenwel tot de 15e minuut alvorens de 0-1 op het bord verschijnt. En het is een fraaie. Het is rechtshalf Niek die van grote afstand de keeper verrast met een strakke knal in de korte hoek. 10 minuten later verdubbelt Gerald de marge op aangeven van Frits en weer 5 minuten later maakt Gerald uit een scrimmage ook de 0-3. En nog voor rust wordt het ook 0-4 als Frits een fraaie actie binnendoor bekroont met een doelpunt. 

Kwiek gaat goedgeluimd de rust in maar moet in de tweede helft plots aan de bak. Blerick heeft het nodige omgezet en in de as een paar verse en ervaren krachten ingebracht en dat is goed te merken. De thuisploeg draait de equipe van Coach B. de duimschroeven aan een ineens wordt de verdediging toch in de verlegenheid gebracht. Meerdere keren is Blerick dicht bij een tegentreffer. Toch is er een blunder van Marc voor nodig om Blerick op het scorebord te krijgen. Dan is er een uur gespeeld. Maar 5 minuten later wordt het laatste sprankje hoop van de thuisploeg de grond in geboord als Frits zijn tweede van de dag mag maken, dit keer op aangeven van Gerald. 

Blerick weet nog een tweede keer te scoren en zelfs een derde. Het is een zeer fraaie treffer zelfs. Een echte zaalvoetbalgoal, maar deze wordt terecht wegens buitenspel afgekeurd. Het slotakkoord is voor Kwiek en komt op naam van Gerald (Frits is andermaal de aangever), die zich daarmee tot topscorer van de dag mag kronen. 

Al met al een opvallend makkelijk ochtend voor de gasten uit Venlo-Zuid maar je kunt je afvragen hoe  de wedstrijd eruit had gezien als Blerick meteen zo begonnen was als dat ze in de tweede helft lieten zien. Gelukkig hoeven we dat niet te doen en schrijven we weer lekker 3 punten bij aan ons totaal.

 

Blerick 6 - Kwiek 5   2-6 (0-4)

 

15' 0-1 Niek

25' 0-2 Gerald

30' 0-3 Gerald

37' 0-4 Frits

60' 1-4

65' 1-5 Frits

68' 2-5

80' 2-6 Gerald

 

Man of the match: Gerald: Veel werk verrichtend en scorend. Niek: zijn openingstreffer alleen al verdient deze nominatie, maar Hovens was met name in de eerste helft lekker op dreef.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento