magento

Eenvoudige zege met een zwart randje

Toegevoegd op 4 november 2019 om 17:40 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


Vorige week werd ie nog bejubeld vanwege zijn 4 doelpunten. Gisteren was hij de grote pechvogel. Gé, in de tweede helft ingevallen, staat nog geen 5 minuten in het veld of het grote onheil dient zich al aan. Sluijs verdraait bij een onschuldig duel om de bal lelijk zijn knie en gaat kermend van de pijn naar de grond. Naar het laat aanzien een kruisbandletstel en dat is niet de eerste keer. Kwiek lijkt een soort van abonnement te hebben op deze ellendige blessure. Vorig jaar raakten we Michael en Richard al kwijt en eerder overkwam het Luuk en Roy al. We kunnen alleen maar hopen dat het enigszins meevalt. Gé, sterkte jong!

 

Dan de wedstrijd. Die is al snel in handen van de thuisploeg. Venlosche Boys 4 blijkt niet de geduchte tegenstander die op voorhand verwacht werd. Kwiek is duidelijk de sterkere van de twee en dicteert de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal. Frans speelt daarin een ijzersterke wedstrijd, als laatste man notabene en mag daarmee zijn eerste Man-of-the-match-award laten optekenen. Met vleugelspelers Frits en Marinho terug op hun vertrouwde stekkie - na een weekje absentie - kan Kwiek naar hartelust aanvallen. Binnen het kwartier is de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Het schot van Frits buiten de 16 wordt door de keeper gepareerd en een afstandsschot van Joey zeilt rakelings over. In de 22e minuut is het dan toch raak. Frans stuurt met een uitstekende pass Gerald de diepte in die optimaal profiteert van een hevig twijfelende Boys-goalie: 1-0 

Nog geen tien minuten later is het al 2-0 via Frits en vijf minuten voor rust wordt het zelfs 3-0 via Gerald die een uitstekende inworp van Niek op waarde inschat, wegdraait, richting doel kan doorstomen en vakkundig afwerkt.

De 3-1 komt volkomen onverwacht. De tot dan toe solide ogende Kwiek-defensie laat plots een steekje vallen als men de nummer 14, de gevaarlijkste man aan Boys-zijde, vrije doortocht geeft richting doelman Marc. Die speelt wederom een prima partij maar is hier kansloos. En zo is het wekelijkse tegendoelpunt wederom een feit.

Na eerst nog lat en paal geraakt te hebben komt Kwiek vlak voor het fluitsignaal voor de thee nog op 4-1 via een echte ouderwetse solo van Frits die zijn tweede van de dag laat noteren.

 

De tweede helft is een kwartier onderweg als weer Frits het eindstation is van een prachtige aanval. De credits mogen deze keer voornamelijk worden bijgeschreven aan het voorbereidend werk van Marinho. Kuiperij verzorgt het laatste zetje en zegt dankjewel: 5-1

De 6-1 is minstens zo fraai. Alleen heet de voorbereider deze keer Frans en het eindstation Gerald. Die mag even later zijn derde treffer van de dag laten aantekenen na - het wordt bijna eentonig - zeer fraai voorbereidend werk van Frits.

Invaller Stefan is vervolgens de aangever van doelpunt nummer 8. Uit zijn corner weet uitblinker Frans d.m.v. een halve omhaal die via het been van een tegenstander en lichte assistentie van de keeper in het doel verdwijnt. maar het is een fraaie en een mooie beloning voor een uitstekende beurt.

Omdat Kwiek het daarna wel gelooft krijgt doelman Marc nog de gelegenheid om the shinen. En dat doet ie met verve. Met twee katachtige saves verijdelt de 'Vleegevanger van Venlo-Zuid' twee zeker lijkende doelpunten. En zo komt er een einde aan een zorgeloze pot voetbal die voornamelijk wordt overschaduwd door die vreselijk blessure van Gé...

 

Kwiek 5 - Venlosche Boys 4   8-1 (4-1)

'22 1-0 Gerald

'28 2-0 Frits

'40 3-0 Gerald

'43 3-1

'45 4-1 Frits

 

'62 5-1 Frits

'75 6-1 Gerald

'77 7-1 Gerald

'79 8-1 Frans

 

Man of the match: Frans: speelt wekelijks op een andere positie maar afgaande op deze wedstrijd zou ie zomaar eens laatste man kunnen worden. Geintje Gino.

 

 

 

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento