magento

Kwiek 5 hard onderuit op eigen veld

Toegevoegd op 6 oktober 2019 om 16:14 door Bart Engels
Whatsapp Facebook Twitter


In een zeer matige wedstrijd heeft Kwiek 5 de zege van vorige week geen passend vervolg kunnen geven in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegen HBSV 5 werd met ruime, maar ietwat geflatteerde cijfers verloren: 1-5 

Niet dat de verhoudingen in het veld zo scheef waren, maar de thuisploeg kwam geen moment in zijn gewenste spel. Daarnaast deed het gemis van topspits Gerald - vorige week uitgevallen met een fikse enkelblessure - zich danig gelden. Het was niet eens zo slecht wat Kwiek liet zien, maar zodra men in de buurt kwam van de zestien ging het hopeloos mis. HBSV 5 daarentegen, wist zich wél raad met de geboden ruimte én kansen. De gasten toonden zich een heel stuk efficiënter en meedogenlozer voor de goal.

De 0-1 komt uit de lucht vallen, letterlijk. Een lange bal door het midden wordt door de gehele Kwiek-verdediging verkeerd beoordeeld waarna de HBSV-spits zo door kan lopen richting het doel van Marc, die vervolgens kansloos wordt gelaten. Kwiek probeert het daarna wel maar mist vernuft voor de goal. Iedere keer is de laatste bal voor de HBSV-defensie of wordt de kans zelf om zeep geholpen. 

Na een half uur spelen breken de gasten weer eens door en lijkt de 0-2 te vallen. Keeper Marc verkleint zijn doel echter goed, waarna HBSV in overtalk-situatie de kans verprutst. Zo blijft het 0-1 bij rust. Een terechte tussenstand gezien het vertoonde spel.

Meteen na het fluitsignaal voor de tweede helft gaat het echter mis voor de thuisploeg. Dan valt de 0-2 wel en Kwiek moet nu helemaal de remmen los gooien. Dat lijkt ook te gebeuren. Een fraai opgezette aanval via linksbacks Joey belandt bij invaller en debutant Gé. Die behoudt het overzicht en legt de bal keurig breed op de inlopende Jeffrey die vervolgens doeltreffend uithaalt: 1-2 en er gloort weer wat hoop in de Kwiek-harten. Hoop die even snel weer de grond in wordt geboord als de 1-3 valt na knullig balverlies op het middenveld. 

Als na ruim een uur een makkelijke strafschop gegeven wordt, door de verder prima leidende scheidsrechter Roy, veert de bank van de thuisploeg weer op. Gé is blijkbaar zo vol van vertrouwen dat hij de bal opeist. Helaas betaalt dat vertrouwen zich niet uit en hij schiet naast het doel! Het zij hem vergeven, en eerlijk is eerlijk, het was ook niet echt verdiend  geweest. Kwiek mist te veel kansen en is te slordig aan de bal. Na deze misser ebt ook langzaam maar zeker de energie en het geloof uit de lichamen van de Kwiekers en HBSV 5 profiteert daar dankbaar van. Nog twee keer weten zijn het netje te vinden. Beide keren vanuit de omschakeling en beide keren is de organisatie achterin en op het middenveld zoek. Kwiek loopt leeg en tegen een harde nederlaag aan. De 1-5 zegt wat dat betreft alles, maar het zijn 0 punten en niet meer dan dat. Volgende week kan de ploeg van Kwiek op zoek naar eerherstel. Dat moet dan wel gebeuren tegen het nog ongeslagen IVO 8.

 

Kwiek 5 - IVO 8   1-5 (0-1)

9' 0-1

47' 0-2

55' 1-2 Jeffrey

59' 1-3

81' 1-4

87' 1-5

 

Man of the match: Jeffrey: profileert zich in de tweede wedstrijd van het seizoen al als de nieuwe nummer 10!

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento