165660x bekeken sinds 5 september 2009
Teamblog

Laatste 10 blogs

BRODDELWERK LEVERT TOCH 3 PUNTEN OP

De eerste wedstrijd na de winterstop, altijd lastig. De laatste wedstrijd dateerde alweer van 25 november(!) van het vorig kalenderjaar toen er gelijkgespeeld werd tegen Venlose Boys 5. In december was het kommer en kwel op de Limburgse voetbalvelden en zo kon het dat Kwiek 6 een dikke 2 maanden droog stond. ja, er werd een keertje in de zaal getraind en zelfs een keertje op het veld bij Sportpark Hagerhof, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Geen ritme in de benen dus en dat was vandaag goed te merken. Coach B. zal in ieder geval blij zijn geweest dat de tegenstander van vandaag SV Lottum 4 betrof, bepaald geen hoogvlieger in de deze 6e klasse.

De hele eerste helft is rommelig eigenlijk en van echt goed voetbal is geen sprake. Het aanvallende 3-4-3 concept van Coach B pakt het eerste kwartier nog wel aardig uit maar verzandt uiteindelijk in broddelwerk. Druk zetten op de verdedigen en fouten afdwingen was de afspraak. Dat leidt in de 16e minuut nog tot de 1-0. De immer hardwerkende Tony wordt op ruim 25 m van de goal ten val gebracht en topscorer Gerald ontfermt zich over de bal. Zijn inzet verdwijnt via de rug van tegenstander tot ieders verbazing in het doel van de tegenstander: 1-0
Maar het comfort van de voorsprong brengt geen rust in het spel van de thuisploeg. Sterker nog, Kwiek is ontzettend onwennig en slordig in de passing. Daardoor mogen ook de gasten aan aanvallen denken. Met name op het middenveld hebben ze meer overwicht dan gedacht, al kunnen ze aanvallend te weinig uitrichten om Kwiek pijn te doen. 5 minuten voor rust is het Kwiek dat de de marge verdubbelt. De verder beneden zijn kunnen spelende Frans rond een aanval zeer fraai af. Zijn schot verdwijnt buiten bereik van de Lottum-goalie in de verre hoek. Fraaie treffer.

In de rust grijpt Coach B. in door o.a. Tony van het veld te halen maar daar is de Ravanelli van Venlo-Zuid niet van gediend. De onrust die daardoor in de kleedkamer is fnuikend voor de prestaties in de tweede helft. Eerlijkheidshalve moet ook gezegd worden dat Tony misschien wel een punt heeft. Misschien wordt hij wel iets te vaak geslachtofferd terwijl anderen net zo goed ondermaats presteren. Vandaag had vrijwel het hele elftal gewisseld kunnen worden. Enfin, stof tot nadenken voor Coach B...

Gerald, zichtbaar worstelend met de vorm van de dag, maakt nog wel de 3-0 en er lijkt alsnog geen vuiltje aan de lucht. Maar ook SV Lottum 4 heeft gewisseld in de rust en naar het schijnt zijn er paar spelers van de selectie meegereis deze koude zondagmorgen. Feit is dat zij feller van leer trekken en zowaar Kwiek op eigen helft weten terug te dringen. Bij de thuisclub gaat steeds meer fout en de gasten weten terug te knokken. Van 3-1 naar zelfs 3-2 en dan wordt het toch nog even billen knijpen. De laatste 10 minuten worden gelukkig zonder nog grotere schade doorstaan waardoor er een uiterst moeizame 3-2 overwinning over de streep wordt getrokken. Het betere broddelwerk zo na de winterstop maar de wijsheid zegt: "Als je ook de slechte wedstrijden gaat winnen, dan..."
Anyway, nu eerst Vastelaovend en daarna op naar Baarlo waar er weer 3 punten voor ons klaar liggen...

Kwiek 6 - SV Lottum 4 3-2 (2-0)

16' 1-0 (eigen doelpunt)
40' 2-0 Frans

54' 3-0 Gerald
62' 3-1
79' 3-2

Man of the Match: Niek: Zo'n beetje de enige die de broddelaars ontsprong
Lees verder | Auteur: Bart | 14 februari 2018 | 0 Reacties

LATE GELIJKMAKER VOORKOMT FEESTJE IN ZUID

Kwiek 6 is er nt niet in geslaagd de topper tegen nr 2 Venlose Boys 5 winnend af te sluiten. In een spannende en goede pot nam Kwiek twee keer een voorsprong maar moest in de dying seconds van de wedstrijd tch de gelijkmaker toestaan. In the end was het wel een terechte uitslag. Kwiek toonde vooral in de eerste helft de betere ploeg te zijn maar naarmate de tweede helft vorderde werd de druk van de Boys steeds groter. Ondanks dat leek Kwiek de wedstrijd over de streep te kunnen trekken. Zuur was het dan ook dat de 2-2 (via een prachtig afstandsschot) in de 90e minuut pas viel.

Maar zoals gezegd liet Kwiek zich van een goede kant zien in de eerste helft al moest Marc al 2 goede reddingen verrichten om niet op achterstand te komen. In de 19e minuut krijgt Kwiek de kans om de score te openen maar de keeper van de Boys redt op de inzet van Luuk na uitstekend voorbereidend werk van Marinho. Kort daarna is het weer Venlose Boys dat een dikke kans krijgt maar het schot gaat rakelings over.
Na een half uurtje is het dan toch raak. Richard passeert met een strakke schuiver de keeper in de lange hoek: 0-1 Lang genieten kan Kwiek niet want welgeteld 2 minuten later is het alweer gelijk. Richard, zojuist nog de gevierde man, raakt de bal volledig verkeerd bij een poging een voorzet te verijdelen. De bal krijgt een vreemde curve en verdwijnt daarna ook nog eens in het doel waarbij Marc er ook niet heel gelukkig uitziet. Vlak voor het rustsignaal komt Kwiek toch weer op voorsprong. Eerst wordt een schot van Michael nog gekraakt maar in tweede instantie schiet hij dan toch raak. De 1-2 ruststand kun je op dat moment verdiend noemen.

De tweede helft neem de thuisploeg langzaam maar zeker de overhand. Kwiek moet achteruit. Na een uur spelen is Marc bij een inzet van de Boys geklopt maar krijgt hij de helpende hand van resrevekeeper Nick die de bal van de lijn haalt. Kort daarop krijgt Venlosche Boys weer 2 dikke kansen maar het geluk lijkt aan de Kwiek-zijde.
Tot die vermaledijde 90e minuut dus als Marc d.m.v. een prachtige aftsandspegel kansloos wordt gelaten en de 2-2 eindstand op het bord verschijnt. Zuur, maar wel een verdiend gelijkspel na een gelijkopgaande en boeiende pot voetbal.
Kwiek doet mee in de top en het is alleen maar te hopen dat Irene een mindere periode gaat meemaken...

30' 0-1 Richard
32' 1-1
45' 1-2 Michael
90' 2-2

Man of the Match: Marc: Enkele cruciale reddingen op cruciale momenten voorkwamen een achterstand en waarschijnlijk een ander wedstrijdverloop.
Lees verder | Auteur: Bart | 14 februari 2018 | 0 Reacties

KWIEK BELEEFT MAKKELIJKE OCHTEND IN 'T VEN

Tegen laagvlieger FCV 7 is Kwiek niet in de problemen gekomen en heeft het weer 3 punten aan haar totaal kunnen toevoegen. Het was niet altijd even hoogstaand wat Kwiek liet zien maar in de problemen kwam het eigenlijk nooit. Na een 0-2 ruststand liep de ploeg uit Venlo-Zuid uit naar een regelmatige en verdiende 0-4 overwinning. Luuk fleurde zijn rentree na een blessure op met 2 doelpunten. De andere 2 goals kwamen van Niek en Tony. Assists kwamen op naam van Marinho en Michael (beide 2x).

Komende zaterdag wacht Kwiek 6 een echte test want dan wacht de nummer 2 Venlose Boys. Een echte topper waar met vertrouwen naar toe kan worden geleefd.

FCV 7 - Kwiek 6

0-1 Luuk
0-2 Luuk

0-3 Niek
0-4 Tony

Man of the Match: Luuk: Rentree bekronen met 2 treffers, prima reden voor deze nominatie!
Lees verder | Auteur: Bart | 14 februari 2018 | 0 Reacties

KWIEK RUIM LANGS TSC'04 5

Kwiek 6 heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Thuis werd er ruim gewonnen van een jong TSC'04 5 maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Een uur lang maakte de ploeg uit Tegelen het de thuisploeg aardig lastig maar na de 3-0 stortte het gezelschap als een kaartenhuis in elkaar. De 5-1 had uiteindelijk nog veel hoger uitgevallen als met name Gerald zijn vizier nog op scherp had laten staan. Het pleit echter in zijn voordeel dat hij er al 3 in het netje had liggen en dat hij zijn taak als spits en topscorer van Kwiek 6 alweer had volbracht...

Kwiek schiet uitstekend uit de startblokken. Al na 2 minuten kan er gejuicht worden. Stein, aan een enorme wedergeboorte bezig sinds zijn vriendin zijn wedstrijden komt bezoeken, heeft een puntgave voorzet in huis die door Gerald knap in het kruis wordt gekopt. Maar gek genoeg is het half uur dat volgt vrijwel volledig voor de gasten. TSC'04 5 beschikt over een jong elftal met veel dynamiek, snelheid en loopvermogen, maar ook weinig vernuft voor de goal. Tal van diepe ballen vanuit achteruit bereiken de zestien maar tot echte doelkansen komt het niet. De gasten zijn simpelweg niet slim genoeg voor goal waardoor Kwiek telkens kans ziet de bal te ruimen.
Wat ook niet helpt is het ronduit irritante gedrag van enkele jongens op het veld. Zo is de linksbuiten het werkelijk overal mee oneens. Gelegenheidsback Niek heeft 'm redelijk 'in de tes' maar in feite haalt hij zichzelf uit de wedstrijd met zijn getier. Dieptepunt is wel zijn gelamenteer over zogenaamd tijdrekkend gedrag van keeper Marc, terwijl hij de bal gewoon aan de voet heeft. Net ff een hersencel te weinig gebruikt en dat leidt uiteindelijk ook tot een volkomen terechte veldverwijzing.
Na een half uur spelen komt Kwiek tegen de verhouding in op 2-0. Marinho, de laatste weken prima opdreef, wordt diepte in gestuurd, omspeelt de uitkomende doel en kan de bal zo het lege doel in schuiven. Daarvoor heeft Marinho al een keer een kans onbenut gelaten de score te verdubbelen overigens. Diepgestuurd op rechts vergeet hij het overzicht te houden en schiet hij tegen de keeper op ipv de meegelopen Gerald te bedienen.
Kwiek voetbalt na de 2-0 een stukje makkelijker, mede ook door de onverzettelijkheid van de tandem Tony-Brahim. Tony beloont zijn basisplaats met een uitstekend optreden en Brahim is als vanouds overal op het veld te vinden.

Na rust komen de gasten dan toch weer stevig aandringen. Marc voorkomt met een prachtige save de aansluitingstreffer. Coach B. wisselt Joey en Marinho voor Frans en James en heeft daarin een gouden hand. Bij een scrimmage in de 62e minuut voor het doel van TSC'04 5 schiet Frans van dichtbij raak. Het is Frans' eerste treffer van het seizoen en ook e eerste treffer van hem sinds lange tijd. Schijnbaar getergd door zijn reservebeurt om de trainer zijn ongelijk te bewijzen.
TSC'04 5 is daarna zodanig van slag dat het binnen 2 minuten nog 2 treffers incasseert. James zet Gerald vrij voor het doel en die kent geen twijfels en tekent voor zijn tweede van de dag. Een minuut later krijgt hij opnieuw vrije doortocht, dit keer na weer een uitstekend pass van Stein en wederom kent hij geen genade voor de TSC-goalie. Zijn derde treffer van de dag en daarmee ziet hij zijn doelpuntentotaal al de dubbele cijfers bereiken. De teller staat na 6 wedstrijden al op 10. Belooft iets moois te worden. 5-0 is het dan en de koek lijkt nog niet op want weer een minuut later is het Tony die een 100% kans onbenut laat. Maar het zouden zomaar 4 doelpunten in 4 minuten kunnen zijn geweest.
Even later krijgt Tony een herkansing maar zijn bekeken boogbal wordt prachtig uit de bovenhoek geranseld door de doelman van de gasten. Ook Frans krijgt nog een kans om zijn doelpuntensaldo in n keer te verdubbelen maar zijn knal, na een knappe borstaanname, verdwijnt in een woud van Tegelse benen.
TSC'04 5, dat al languit gestrekt op de mat ligt, krijgt dan plots de helpende hand aangereikt van de scheids, of moeten we zeggen van Richard? Lariekoek natuurlijk want het is in de verste verte geen handsbal maar de scheids reageert vanaf de middenlijn puur op appelleren van de gasten en besluit penalty. Marc is vervolgens kansloos op de inzet en het staat zowaar 5-1.
Niet dat er iets aan de hand is want Kwiek krijgt in de resterende minuten nog legio kansen om de score uit te voeren. Helaas zijn de diverse kansen niet besteed aan Gerald, Niek, Frans, Jeffrey, Gino en zelfs Nick. Vooral jammer is het dat de prachtige actie van Tony aan de linkerkant niet gepromoveerd wordt tot doelpunt want Gerald schiet in kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de paal. En zijn snoeiharde bal op de paal van dichtbij behoort eigenlijk ook tot de categorie 'niet te missen'.
Maar goed, het mag de pret niet drukken. Het enige dat dat wel doet is de ogenschijnlijk zware enkelblessure van James. Het is te hopen dat dat zal meevallen maar het zou ook zomaar even kunnen gaan duren voordat James zijn rentree kan maken. Sterkte vanuit hier James!

Al met al een goede beurt voor Kwiek. Een ruime overwinning in een wedstrijd die met name in het begin ook een andere kant op had kunnen lopen. TSC'04 5 is echt geen slechte ploeg maar kan wel nog het een en ander leren als het gaat om slimheid, tactiek en teamspirit. Het gebrek hieraan is deze morgen door Kwiek op harde wijze afgestraft,

Kwiek 6 - TSC'04 5 5-1 (2-0)

02' 1-0 Gerald
30' 2-0 Marinho
62' 3-0 Frans
63' 4-0 Gerald
64' 5-0 Gerald
73' 5-1 (strafschop)

Man of the Match: Gerald, Tony, Marinho, Brahim: Eigenlijk was iedereen gewoon goed vandaag. Mooie teamprestatie weer maar deze mannen waren net nog even extra belangrijk. Gerald, alweer vanwege zijn doelpunten maar ook vanwege zijn storen voorin. Dat gold zeer zeker ook voor Tony en voor Brahim en ja, eigenlijk ook voor Marinho.
Lees verder | Auteur: Bart | 14 november 2017 | 0 Reacties

KWIEK 6 OP KARAKTER LANGS HBSV 7

Kwiek heeft de nederlaag tegen Irene en de week rust goed verteert. Op Fransjes 34e verjaardag werd op karakter en met veel strijdlust een verdiende 3-4 uitzege geboekt. De eerste uitzege en daar viel uiteindelijk niks op af te dingen, alhoewel de scheids er van alles aan probeerde te veranderen. Jammer dat deze thuisfluiter zo nodig een stempel wilde drukken op de wedstrijd. Dat veroorzaakte in de slotfase de nodige irritatie en dat was volkomen onnodig. De penalty die de 3-4 betekende was een volslagen belachelijk beslissing maar gelukkig liet Kwiek de zege niet meer glippen.

HBSV 7 begint de wedstrijd met 3 punten meer dan Kwiek 6, een subtopper dus.
En vanaf het eerste fluitsignaal golft het spel op en neer met een licht overwicht voor de gasten. HBSV 7 is vooral gevaarlijk via de rechtsbuiten maar Roy speelt wederom een degelijke partij en geeft weinig cadeau. Kwiek sticht met name gevaar via Gerald die continue voor dreiging zorgt. Na een kwartier spelen valt de 0-1 letterlijk uit de lucht. Een hoge voorzet van de uitstekend spelende Marinho wordt volledig verkeerd getaxeerd door de zwakke goalie van HBSV en Gerald profiteert met zijn knie.
Even later mazzelt Kwiek als een gevaarlijk indraaiende vrije trap via de lat het veld weer in stuitert. Kwiek behoudt evenwel het initiatief, mede door een gevaarlijk uitziende schaar van James die even later een goeie kapbeweging laat volgen door een schot dat een metertje of twee naast het doel verschijnt.
Op rechts krijgen Marinho en Niek veel ruimte. Beide krijgen kansen maar zijn ongelukkig in de afwerking. Marinho krijgt nog wel de dikste kans maar oog in oog met de keeper rost hij de bal over het doel.
HBSV komt rond het half uur op gelijke hoogte als Roy dan toch een keertje zijn directe tegenstander kwijt is. Zijn schot wordt nog wel gekeerd door Nick maar de afgeslagen bal is een prooi voor de linksbuiten. Nick keept ipv de in retraite zijnde Marc maar toont zich gedurende de wedstrijd een prima stand-in.
In de 38e minuut komt Kwiek ietwat goedkoop weer op voorsprong. De ingeschoten vrije trap van Gerald lijkt houdbaar maar de keeper duikt over de bal. Het is de alweer 7e treffer van Fleuren in dit nog jonge seizoen. Twee minuten heeft hij zelfs bijna een hattrick te pakken maar zijn fraaie solo-actie strandt op de doelman.

De tweede helft geeft een zelfde beeld als de eerste: Kwiek heeft een licht overwicht maar HBSV blijft gevaarlijk. De vele wissels aan Kwiekzijde pakken gelukkig wel goed uit. Tony, Stein, Jeffrey, Richard en Brahim vallen eigenlijk allen goed in. Jeffrey en Stein eisen zelfs een bescheiden hoofdrol op. De 1-3 na 64 minuten is een fraaie coproductie van beide heren. Stein legt een vrije trap fraai op het hoofd van de volledig vrijstaande Jeffrey die de bal maar binnen hoeft te koppen. Even later kan Jeffery de wedstrijd in het slot gooien maar ipv zichzelf te belonen na een goeie solo-actie wil hij Niek helpen aan een doelpunt. Die wordt echter teruggefloten wegens buitenspel, maar Jeffery had de bal beter zelf op doel kunnen schieten want de keeper stond volledig verkeerd geposteerd. Kwiek lijkt desalniettemin de wedstrijd onder controle te hebben maar HBSV 7 komt toch weer terug in de wedstrijd. Een snelle tegenstoot in de 79e minuut leidt tot de 2-3 en de spanning keert weer terug op het veld.

Gerald haalt het einde van de wedstrijd niet als hij zijn gram probeert te halen op een tegenstander, moe van alle schoppen die hij tegen zich heeft gekregen. Hij moet het, net als zijn tegenstander bekopen met een gele kaart en een veldverwijzing. De inmiddels weer terug ingevallen Marinho bekroont een uitstekende wedstrijd in de slotminuten met een prachtige pegel in het kruis, wederom op aangeven van Stein, die zichtbaar beter voetbalt in het bijzijn van zijn nieuwe vlam. Tip aan Stein, iedere wedstrijd meenemen, deze charmante jongedame!
Met de 2-4 op het bord verwacht eigenlijk iedereen dat de wedstrijd snel wordt afgesloten maar de scheids denk daar anders over. Hij helpt eigenhandig de thuisploeg aan een slotoffensief door zomaar een penalty te geven, uit het niets.
De penalty wordt de bovenhoek ingejaagd en een paar hachelijke minuten volgen.
Gelukkig blijft het bij de 3-4, een terechte overwinning voor de manschappen van Coach B. die een goede pot voetbal op de mat hebben gelegd. De overwinning komt de mannen toe en de aansluiting met boven blijft intact.
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK BUIGT HOOFD IN TOPPER

Reikhalzend werd er uitgekeken naar deze wedstrijd. Immers, dit is de topper tussen de nummers 1 en 3. Kwiek 6 heeft de ambitie uitgesproken om mee te doen om de prijzen en dan is deze wedstrijd een echte test. Dat Irene een goed elftal heeft behoeft geen uitleg. Het team is een goede bekende van Kwiek en vorig jaar moesten zij alleen het ongenaakbare Bieslo 3 boven zich dulden. Maar dat het een team met voetbalkwaliteiten is staat buiten kijf. Kwiek 6 heeft dit jaar echter ook aan kwaliteit gewonnen en dat moet er deze wedstrijd maar eens uitkomen...
En het is een gelijkopgaande pot voetbal al zie je wel dat Irene een wat meer uitgekookte ploeg is. De bal gaat wat makkelijk rond bij de Tricolores en dat heeft toch te maken met het feit dat deze jongens al wat langer samenspelen. De automatismen in dit elftal zijn iets waar Coach B. wel jaloers van kan worden. En toch is Kwiek niet de mindere. Dat de ploeg uiteindelijk met een 2-0 achterstand gaat rusten heeft meer te maken met individuele fouten. Eerst gaat de doorgaans zo stabiele Diego opzichtig in de fout. Het moet ook gezegd worden, Irene straft het genadeloos af. Vlak voor rust wordt het zelfs 2-0 hetgeen de verhoudingen op het veld geen recht aan doet. De scheids mag dat ook wel een beetje aangerekend worden want het begrip neutraal fluiten staat bij de man duidelijk niet in het woordenboek. Overduidelijk fluit hij in het voordeel van de thuisploeg hetgeen de sfeer op en naast het veld geen goed doet.

Na rust gloort er hoop in de Kwiek harten als invaller James een aanval in tweede instantie binnen werkt. Even weet Irene niet meer wat het moet doen en de 2-2 lijkt in aantocht. Het is de beste fase van de gasten maar die wordt helaas zelf weer om zeep geholpen. Bij een tegenstoot van de thuisploeg staat de defensie verkeerd en wordt de nummer 10 van Irene volledig over het hoofd gezien. Randje zestien krijgt hij de bal via links op een presenteerblaadjes en met meer geluk dan wijsheid schiet hij de bal via de binnenkant van de paal binnen. Die tik komt Kwiek niet meer te boven en de wedstrijd wordt bovendien grimmiger door het weifelachtige optreden van de scheids. Zo laat hij een schandalige aanslag van achteren op de enkels van Michael onbestraft waar alleen rood op zijn plaats was. Exit Michael en daarmee is een belangrijke angel uit het spel van de gasten. Kwiek wil wel maar kan niet meer en Irene weet de wedstrijd dood te maken. Dat het daar een rotschop voor nodig heeft en een falende scheids is een beetje jammer. Voetballend heeft het genoeg kwaliteit om dat niet nodig te hebben. De topper eindigt zo in een 3-1 nederlaag voor de blauwwitten en de kater is dubbel. En het gat met de koploper is groter geworden en we raken Michael voor onbepaalde tijd kwijt. Pijnlijk...
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK BOEKT EENVOUDIGE ZEGE

Na de zeperd van vorige week tegen GFC'33 4 heeft Kwiek zichzelf weer enigszins op de rails gezet. Thuis werd tegen VVV'03 een vrij eenvoudige 3-1 zege geboekt. Met de rust stond het nog 0-0 maar in de tweede helft werden de verhoudingen op het veld vertaald in doelpunten. En niet de eerste keer dit seizoen kwamen de doelpunten van goaltjesdieven Michael en Gerald. Beiden al goed voor 10 doelpunten, deze wedstrijd meegeteld. Daarmee tonen ze wel aan dat het met doelpunten maken dit seizoen wel eens heel goed zou kunnen zitten.
Met de afwezigheid van Joey en Gino was het vooral achterin weer een flinke puzzle.
De defensie is al het zorgenkind van de coach, de enige linie in het elftal dat dun bezet is dit seizoen. Na enig wikken en wegen wordt besloten om Niek en Roy op de backposities te zetten en dat pakt goed uit. Met name aan de linkerkant spelen Roy en Stefan een ijzersterke wedstrijd en ook Niek weet zich goed staande te houden als gelegenheidsrechtsback. VVV'03 7 mag beschouwd worden als n van de zwakkere broertjes in deze klasse en toch is het geen walk-over voor Kwiek, verre van.
Het verschil wordt uiteindelijk pas in de 2e helft gemaakt. Blijkbaar doet de thee daarbij wonderen want binnen 10 minuten na rust wordt het 1-0 en 2-0. Gerald maakt met de 3-0 een eind aan alle onzekerheid. De eretreffer van Nul Dreej doet daar niks aan af. Met deze overwinning meldt Kwiek zich bovenin de ranglijst waardoor er volgende week sprake is van een topper. Dan mag men op bezoek bij het nog zonder puntverlies zijnde Sportclub Irene 9. Een topper dus!
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK SCHRIKT TE LAAT WAKKER

Kwiek is in de 2e competitiewedstrijd al tegen een zeperd aangelopen. In Grubbenvorst werd een onnodige nederlaag geleden tegen GFC'33 4. Met name in de eerste helft gaf Kwiek niet thuis waardoor het eigenlijk 90 minuten achter de feiten aan liep. Toen de gasten eindelijk begonnen te voetballen was het leed al geleden en was er te weinig tijd om de opgelopen schade te herstellen. De 5-4 nederlaag was daarom terecht maar wel, zoals gezegd, onnodig.

Kwiek moet nog wennen aan de luxe van de grote selectie. Zo kan het dat er op deze zondag mensen staan op plekken die ze nog niet gewend zijn. Gino en Luuk bijvoorbeeld, staan samen in het hart van de defensie, iets dat nog niet eerder gebeurd is. Wat eigenlijk nog erger is is dat Stein en Erik om onbekende redenen niet op komen dagen, waardoor er nog eens extra gepuzzeld moet worden door de technische staf. Niet dat het daar perse aan ligt maar het maakt het allemaal niet makkelijker. Al na 2 minuten spelen moet Kwiek al in de achtervolging. Een misverstand achterin bij een lange bal wordt direct afgestraft door de thuisploeg.
Michael zorgt nog wel voor de gelijkmaker maar even zo gemakkelijk komt de thuisploeg weer op voorsprong. Via 2 doelpunten loopt GFC'33 4 uit tot een 3-1 voorsprong. Daarbij wordt eigenlijk maar n spelletje gespeeld: van achteruit zo snel mogelijk met de lange bal de behendige buitenspelers zien te bereiken. En het werkt. Continue bezorgen de buitenspelers de Kwiek-defensie de nodige kopzorgen. Met name de tegenstander van Joey, toch geen misselijke back, is goed op dreef en bezorgt Joey een pittige zondagmorgen.

In de rust wordt er even stevig gefoeterd in de hoop de zaak weer op scherp en op de rit te krijgen. En het lijkt in eerste instantie te werken als Michael zijn tweede van de dag laat noteren. De vreugde is echter van korte duur want even later is de marge weer twee als GFC'33 4 andermaal profiteert van defensief geklungel.
Kwiek heeft dan eindelijk in de gaten dat het zo niet langer kan en Luuk schuift door naar voren wat effect sorteert, nl. diezelfde Luuk zorgt voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg lijkt te wankelen maar komt door een even grote beauty als lucky weer op een marge van twee. Een als voorzet bedoelde bal zeilt over de verbouwereerde Marc in het doel. Zijn derde en de 4-5 van Michael ontketent nog een slotoffensief en Luuk heeft in de slotseconde nog de gelijkmaker op de schoen. Zijn inzet na zo'n beetje de enige goed uitgevoerde aanval van Kwiek strandt op de keeper waarna de scheids de wedstrijd beindigd. Het was uiteindelijk ook teveel van het goede geweest maar als Kwiek vanaf minuut n had gevoetbald waren hier gewoon 3 punten behaald...
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK BEGINT VOORTVAREND AAN HET NIEUWE SEIZOEN

Kwiek 6 is het nieuwe seizoen goed uit de startblokken geschoten. Na eerdere oefenduels tegen HBSV 6 en Stormvogels 3 verloren te hebben werd nu een vrij gemakkelijke 5-2 zege op IVO 8 geboekt. Nieuweling Gerald liet zich meteen gelden en scoorde een hattrick.

Coach B. heeft slechts kort de tijd gehad om aan zijn nieuwe team te smeden. Maar liefst 7 nieuwe spelers zijn toegevoegd aan de selectie. Keeper Marc, verdediger Diego, middenvelders Jeffrey, Stefan en Roy en aanvallers Gerald en James zijn ongetwijfeld een kwaliteitsimpuls, maar los van de oefenwedstrijden en wat trainingen is er weinig tijd geweest om een beetje aan elkaar te wennen. En misschien is dat ook wel te zien aan het begin van de wedstrijd. Die begint nl. rommelig. Kwiek heeft moeite om in balbezit de rust te bewaren en moet het spel aan IVO laten. Deze weten echter geen gevaar te stichten voor de goal van Marc omdat de verdediging, onder leiding van een stand-in laatste man Luuk, niks weggeeft. Na ruim een kwartier spelen neemt Kwiek het heft over en prompt is daar de 1-0 na goed voorbereidend werk van Marinho. Deze passeert een aantal mannetjes en geeft de bal binnendoor op Michael. Die bereikt met een lepe pass Gerald die onberispelijk binnenschiet.
De nieuweling toont daarmee meteen zijn klasse nl. zijn killersinstinct. Gerald toont zich een voortdurende plaag voor de Veldense verdediging. Af en toe iets te zelfzuchtig misschien maar het leidt in ieder geval wel tot gevaar voor het IVO-doel.
Nog voor rust wordt een comfortabele 2-0 voorsprong bereikt en weer is Gerald het eindstation van een fraaie aanval. James, een andere nieuweling heeft ook nog de 3-0 op zijn hoofd maar vergeet het doel te treffen.

Kort na rust maakt Kwiek gebruik van de luxe van een ruime en sterke bank. Stein en Marinho (beide een prima wedstrijd spelend) verlaten het veld voor Erik en Roy die beide een eveneens prima invalbeurt kennen. Kort daarna mogen Tony en Brahim het veld in voor James en Niek. Het tekent de nieuwe situatie bij Kwiek 6. Er kan volop gewisseld worden zonder dat het een verpakking betekent.
Kwiek wordt langzaam maar zeker sterker. Een glansrol is weggelegd voor Frans die werkelijk overal te vinden is en eigenlijk niet te betrappen is op een foutje. Duels verliest hij sowieso niet. Het verschil in kwaliteit komt uiteindelijk pas na ruim 75 minuten spelen tot uitdrukking als Gerald, weer hij, een uitstekende voorzet van de inmiddels weer terug ingevallen Marinho fraai binnenkopt.
Een momentje van onachtzaamheid (lees: grensrechter Stein vergeet te vlaggen voor buitenspel) levert plots een tegendoelpunt op. Kwiek is echter niet van slag en kort daarna is de marge weer drie. De inmiddels naar de spitzenpositie doorgeschoven Michael mag zijn zijn ontblote torso met plakplaatje tonen aan het publiek. Een fraaie individuele actie rondt hij af met een strakke schuiver die binnenkant paal het doel in verdwijnt: 4-1
En ook de weer terug ingevallen Niek mag een prima wedstrijd bekronen met een doelpunt. En voor de derde maal is Marinho de aangever. Met een fraaie actie haalt hij de achterlijn, behoudt het overzicht en legt de bal panklaar voor de instormende Niek die vervolgens het leer resoluut tegen de touwen schiet.
Het slotakkoord is verrassend genoeg toch voor IVO en weer is het een curieus doelpunt. Een als voorzet bedoelde bal zeilt zomaar achter de verbouwereerde Marc in het doel. Het betekent de 5-2 en tevens het einde van een bij vlagen vermakelijke wedstrijd. met name de tweede helft heeft Kwiek laten zien dat er potentie schuilt in de ploeg. Volgende week mogen de mannen van Coach B. proberen een passend vervolg te geven aan deze overwinning, uit in Grubbenvorst tegen GFC'33 4 dat zijn eerste wedstrijd met 3-0 verloor tegen Sportclub Irene 9.

Kwiek 6 - IVO 8 5-2 (2-0)

17' 1-0 Gerald
44' 2-0 Gerald

76' 3-0 Gerald
78' 3-1
80' 4-1 Michael
84' 5-1 Niek
90' 5-2

Man of the Match: Frans: Ongelooflijk veel meters, de stofzuiger en aanjager op het middenveld. Vrijwel foutloos.
Lees verder | Auteur: Bart | 27 september 2017 | 0 Reacties

BART TILBURGS HANGT SCHOENEN AAN DE WILGEN.

Vanmorgen heb ik een berichtje ontvangen van Bart Tilburgs met de mededeling dat hij voorlopig stopt met voetballen. Op zich niet heel verrassend omdat hij vorig seizoen langdurig heeft gesukkeld met zijn gezondheid, maar we verliezen wel een ervaren verdediger. Uiteraard is er begrip voor zijn besluit. Hij houdt de optie nog open om na de winterstop weer aan te sluiten bij de groep.

Bart, bedankt voor je inzet en heel veel succes met alles!
Lees verder | Auteur: Bart | 24 augustus 2017 | 0 Reacties