162991x bekeken sinds 5 september 2009
Teamblog

Laatste 10 blogs

KWIEK RUIM LANGS TSC'04 5

Kwiek 6 heeft goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen. Thuis werd er ruim gewonnen van een jong TSC'04 5 maar daar zag het lange tijd niet naar uit. Een uur lang maakte de ploeg uit Tegelen het de thuisploeg aardig lastig maar na de 3-0 stortte het gezelschap als een kaartenhuis in elkaar. De 5-1 had uiteindelijk nog veel hoger uitgevallen als met name Gerald zijn vizier nog op scherp had laten staan. Het pleit echter in zijn voordeel dat hij er al 3 in het netje had liggen en dat hij zijn taak als spits en topscorer van Kwiek 6 alweer had volbracht...

Kwiek schiet uitstekend uit de startblokken. Al na 2 minuten kan er gejuicht worden. Stein, aan een enorme wedergeboorte bezig sinds zijn vriendin zijn wedstrijden komt bezoeken, heeft een puntgave voorzet in huis die door Gerald knap in het kruis wordt gekopt. Maar gek genoeg is het half uur dat volgt vrijwel volledig voor de gasten. TSC'04 5 beschikt over een jong elftal met veel dynamiek, snelheid en loopvermogen, maar ook weinig vernuft voor de goal. Tal van diepe ballen vanuit achteruit bereiken de zestien maar tot echte doelkansen komt het niet. De gasten zijn simpelweg niet slim genoeg voor goal waardoor Kwiek telkens kans ziet de bal te ruimen.
Wat ook niet helpt is het ronduit irritante gedrag van enkele jongens op het veld. Zo is de linksbuiten het werkelijk overal mee oneens. Gelegenheidsback Niek heeft 'm redelijk 'in de tes' maar in feite haalt hij zichzelf uit de wedstrijd met zijn getier. Dieptepunt is wel zijn gelamenteer over zogenaamd tijdrekkend gedrag van keeper Marc, terwijl hij de bal gewoon aan de voet heeft. Net ff een hersencel te weinig gebruikt en dat leidt uiteindelijk ook tot een volkomen terechte veldverwijzing.
Na een half uur spelen komt Kwiek tegen de verhouding in op 2-0. Marinho, de laatste weken prima opdreef, wordt diepte in gestuurd, omspeelt de uitkomende doel en kan de bal zo het lege doel in schuiven. Daarvoor heeft Marinho al een keer een kans onbenut gelaten de score te verdubbelen overigens. Diepgestuurd op rechts vergeet hij het overzicht te houden en schiet hij tegen de keeper op ipv de meegelopen Gerald te bedienen.
Kwiek voetbalt na de 2-0 een stukje makkelijker, mede ook door de onverzettelijkheid van de tandem Tony-Brahim. Tony beloont zijn basisplaats met een uitstekend optreden en Brahim is als vanouds overal op het veld te vinden.

Na rust komen de gasten dan toch weer stevig aandringen. Marc voorkomt met een prachtige save de aansluitingstreffer. Coach B. wisselt Joey en Marinho voor Frans en James en heeft daarin een gouden hand. Bij een scrimmage in de 62e minuut voor het doel van TSC'04 5 schiet Frans van dichtbij raak. Het is Frans' eerste treffer van het seizoen en ook e eerste treffer van hem sinds lange tijd. Schijnbaar getergd door zijn reservebeurt om de trainer zijn ongelijk te bewijzen.
TSC'04 5 is daarna zodanig van slag dat het binnen 2 minuten nog 2 treffers incasseert. James zet Gerald vrij voor het doel en die kent geen twijfels en tekent voor zijn tweede van de dag. Een minuut later krijgt hij opnieuw vrije doortocht, dit keer na weer een uitstekend pass van Stein en wederom kent hij geen genade voor de TSC-goalie. Zijn derde treffer van de dag en daarmee ziet hij zijn doelpuntentotaal al de dubbele cijfers bereiken. De teller staat na 6 wedstrijden al op 10. Belooft iets moois te worden. 5-0 is het dan en de koek lijkt nog niet op want weer een minuut later is het Tony die een 100% kans onbenut laat. Maar het zouden zomaar 4 doelpunten in 4 minuten kunnen zijn geweest.
Even later krijgt Tony een herkansing maar zijn bekeken boogbal wordt prachtig uit de bovenhoek geranseld door de doelman van de gasten. Ook Frans krijgt nog een kans om zijn doelpuntensaldo in één keer te verdubbelen maar zijn knal, na een knappe borstaanname, verdwijnt in een woud van Tegelse benen.
TSC'04 5, dat al languit gestrekt op de mat ligt, krijgt dan plots de helpende hand aangereikt van de scheids, of moeten we zeggen van Richard? Lariekoek natuurlijk want het is in de verste verte geen handsbal maar de scheids reageert vanaf de middenlijn puur op appelleren van de gasten en besluit penalty. Marc is vervolgens kansloos op de inzet en het staat zowaar 5-1.
Niet dat er iets aan de hand is want Kwiek krijgt in de resterende minuten nog legio kansen om de score uit te voeren. Helaas zijn de diverse kansen niet besteed aan Gerald, Niek, Frans, Jeffrey, Gino en zelfs Nick. Vooral jammer is het dat de prachtige actie van Tony aan de linkerkant niet gepromoveerd wordt tot doelpunt want Gerald schiet in kansrijke positie de bal langs de verkeerde kant van de paal. En zijn snoeiharde bal op de paal van dichtbij behoort eigenlijk ook tot de categorie 'niet te missen'.
Maar goed, het mag de pret niet drukken. Het enige dat dat wel doet is de ogenschijnlijk zware enkelblessure van James. Het is te hopen dat dat zal meevallen maar het zou ook zomaar even kunnen gaan duren voordat James zijn rentree kan maken. Sterkte vanuit hier James!

Al met al een goede beurt voor Kwiek. Een ruime overwinning in een wedstrijd die met name in het begin ook een andere kant op had kunnen lopen. TSC'04 5 is echt geen slechte ploeg maar kan wel nog het een en ander leren als het gaat om slimheid, tactiek en teamspirit. Het gebrek hieraan is deze morgen door Kwiek op harde wijze afgestraft,

Kwiek 6 - TSC'04 5 5-1 (2-0)

02' 1-0 Gerald
30' 2-0 Marinho
62' 3-0 Frans
63' 4-0 Gerald
64' 5-0 Gerald
73' 5-1 (strafschop)

Man of the Match: Gerald, Tony, Marinho, Brahim: Eigenlijk was iedereen gewoon goed vandaag. Mooie teamprestatie weer maar deze mannen waren net nog even extra belangrijk. Gerald, alweer vanwege zijn doelpunten maar ook vanwege zijn storen voorin. Dat gold zeer zeker ook voor Tony en voor Brahim en ja, eigenlijk ook voor Marinho.
Lees verder | Auteur: Bart | 14 november 2017 | 0 Reacties

KWIEK 6 OP KARAKTER LANGS HBSV 7

Kwiek heeft de nederlaag tegen Irene en de week rust goed verteert. Op Fransjes 34e verjaardag werd op karakter en met veel strijdlust een verdiende 3-4 uitzege geboekt. De eerste uitzege en daar viel uiteindelijk niks op af te dingen, alhoewel de scheids er van alles aan probeerde te veranderen. Jammer dat deze thuisfluiter zo nodig een stempel wilde drukken op de wedstrijd. Dat veroorzaakte in de slotfase de nodige irritatie en dat was volkomen onnodig. De penalty die de 3-4 betekende was een volslagen belachelijk beslissing maar gelukkig liet Kwiek de zege niet meer glippen.

HBSV 7 begint de wedstrijd met 3 punten meer dan Kwiek 6, een subtopper dus.
En vanaf het eerste fluitsignaal golft het spel op en neer met een licht overwicht voor de gasten. HBSV 7 is vooral gevaarlijk via de rechtsbuiten maar Roy speelt wederom een degelijke partij en geeft weinig cadeau. Kwiek sticht met name gevaar via Gerald die continue voor dreiging zorgt. Na een kwartier spelen valt de 0-1 letterlijk uit de lucht. Een hoge voorzet van de uitstekend spelende Marinho wordt volledig verkeerd getaxeerd door de zwakke goalie van HBSV en Gerald profiteert met zijn knie.
Even later mazzelt Kwiek als een gevaarlijk indraaiende vrije trap via de lat het veld weer in stuitert. Kwiek behoudt evenwel het initiatief, mede door een gevaarlijk uitziende schaar van James die even later een goeie kapbeweging laat volgen door een schot dat een metertje of twee naast het doel verschijnt.
Op rechts krijgen Marinho en Niek veel ruimte. Beide krijgen kansen maar zijn ongelukkig in de afwerking. Marinho krijgt nog wel de dikste kans maar oog in oog met de keeper rost hij de bal over het doel.
HBSV komt rond het half uur op gelijke hoogte als Roy dan toch een keertje zijn directe tegenstander kwijt is. Zijn schot wordt nog wel gekeerd door Nick maar de afgeslagen bal is een prooi voor de linksbuiten. Nick keept ipv de in retraite zijnde Marc maar toont zich gedurende de wedstrijd een prima stand-in.
In de 38e minuut komt Kwiek ietwat goedkoop weer op voorsprong. De ingeschoten vrije trap van Gerald lijkt houdbaar maar de keeper duikt over de bal. Het is de alweer 7e treffer van Fleuren in dit nog jonge seizoen. Twee minuten heeft hij zelfs bijna een hattrick te pakken maar zijn fraaie solo-actie strandt op de doelman.

De tweede helft geeft een zelfde beeld als de eerste: Kwiek heeft een licht overwicht maar HBSV blijft gevaarlijk. De vele wissels aan Kwiekzijde pakken gelukkig wel goed uit. Tony, Stein, Jeffrey, Richard en Brahim vallen eigenlijk allen goed in. Jeffrey en Stein eisen zelfs een bescheiden hoofdrol op. De 1-3 na 64 minuten is een fraaie coproductie van beide heren. Stein legt een vrije trap fraai op het hoofd van de volledig vrijstaande Jeffrey die de bal maar binnen hoeft te koppen. Even later kan Jeffery de wedstrijd in het slot gooien maar ipv zichzelf te belonen na een goeie solo-actie wil hij Niek helpen aan een doelpunt. Die wordt echter teruggefloten wegens buitenspel, maar Jeffery had de bal beter zelf op doel kunnen schieten want de keeper stond volledig verkeerd geposteerd. Kwiek lijkt desalniettemin de wedstrijd onder controle te hebben maar HBSV 7 komt toch weer terug in de wedstrijd. Een snelle tegenstoot in de 79e minuut leidt tot de 2-3 en de spanning keert weer terug op het veld.

Gerald haalt het einde van de wedstrijd niet als hij zijn gram probeert te halen op een tegenstander, moe van alle schoppen die hij tegen zich heeft gekregen. Hij moet het, net als zijn tegenstander bekopen met een gele kaart en een veldverwijzing. De inmiddels weer terug ingevallen Marinho bekroont een uitstekende wedstrijd in de slotminuten met een prachtige pegel in het kruis, wederom op aangeven van Stein, die zichtbaar beter voetbalt in het bijzijn van zijn nieuwe vlam. Tip aan Stein, iedere wedstrijd meenemen, deze charmante jongedame!
Met de 2-4 op het bord verwacht eigenlijk iedereen dat de wedstrijd snel wordt afgesloten maar de scheids denk daar anders over. Hij helpt eigenhandig de thuisploeg aan een slotoffensief door zomaar een penalty te geven, uit het niets.
De penalty wordt de bovenhoek ingejaagd en een paar hachelijke minuten volgen.
Gelukkig blijft het bij de 3-4, een terechte overwinning voor de manschappen van Coach B. die een goede pot voetbal op de mat hebben gelegd. De overwinning komt de mannen toe en de aansluiting met boven blijft intact.
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK BUIGT HOOFD IN TOPPER

Reikhalzend werd er uitgekeken naar deze wedstrijd. Immers, dit is de topper tussen de nummers 1 en 3. Kwiek 6 heeft de ambitie uitgesproken om mee te doen om de prijzen en dan is deze wedstrijd een echte test. Dat Irene een goed elftal heeft behoeft geen uitleg. Het team is een goede bekende van Kwiek en vorig jaar moesten zij alleen het ongenaakbare Bieslo 3 boven zich dulden. Maar dat het een team met voetbalkwaliteiten is staat buiten kijf. Kwiek 6 heeft dit jaar echter ook aan kwaliteit gewonnen en dat moet er deze wedstrijd maar eens uitkomen...
En het is een gelijkopgaande pot voetbal al zie je wel dat Irene een wat meer uitgekookte ploeg is. De bal gaat wat makkelijk rond bij de Tricolores en dat heeft toch te maken met het feit dat deze jongens al wat langer samenspelen. De automatismen in dit elftal zijn iets waar Coach B. wel jaloers van kan worden. En toch is Kwiek niet de mindere. Dat de ploeg uiteindelijk met een 2-0 achterstand gaat rusten heeft meer te maken met individuele fouten. Eerst gaat de doorgaans zo stabiele Diego opzichtig in de fout. Het moet ook gezegd worden, Irene straft het genadeloos af. Vlak voor rust wordt het zelfs 2-0 hetgeen de verhoudingen op het veld geen recht aan doet. De scheids mag dat ook wel een beetje aangerekend worden want het begrip neutraal fluiten staat bij de man duidelijk niet in het woordenboek. Overduidelijk fluit hij in het voordeel van de thuisploeg hetgeen de sfeer op en naast het veld geen goed doet.

Na rust gloort er hoop in de Kwiek harten als invaller James een aanval in tweede instantie binnen werkt. Even weet Irene niet meer wat het moet doen en de 2-2 lijkt in aantocht. Het is de beste fase van de gasten maar die wordt helaas zelf weer om zeep geholpen. Bij een tegenstoot van de thuisploeg staat de defensie verkeerd en wordt de nummer 10 van Irene volledig over het hoofd gezien. Randje zestien krijgt hij de bal via links op een presenteerblaadjes en met meer geluk dan wijsheid schiet hij de bal via de binnenkant van de paal binnen. Die tik komt Kwiek niet meer te boven en de wedstrijd wordt bovendien grimmiger door het weifelachtige optreden van de scheids. Zo laat hij een schandalige aanslag van achteren op de enkels van Michael onbestraft waar alleen rood op zijn plaats was. Exit Michael en daarmee is een belangrijke angel uit het spel van de gasten. Kwiek wil wel maar kan niet meer en Irene weet de wedstrijd dood te maken. Dat het daar een rotschop voor nodig heeft en een falende scheids is een beetje jammer. Voetballend heeft het genoeg kwaliteit om dat niet nodig te hebben. De topper eindigt zo in een 3-1 nederlaag voor de blauwwitten en de kater is dubbel. En het gat met de koploper is groter geworden en we raken Michael voor onbepaalde tijd kwijt. Pijnlijk...
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK BOEKT EENVOUDIGE ZEGE

Na de zeperd van vorige week tegen GFC'33 4 heeft Kwiek zichzelf weer enigszins op de rails gezet. Thuis werd tegen VVV'03 een vrij eenvoudige 3-1 zege geboekt. Met de rust stond het nog 0-0 maar in de tweede helft werden de verhoudingen op het veld vertaald in doelpunten. En niet de eerste keer dit seizoen kwamen de doelpunten van goaltjesdieven Michael en Gerald. Beiden al goed voor 10 doelpunten, deze wedstrijd meegeteld. Daarmee tonen ze wel aan dat het met doelpunten maken dit seizoen wel eens heel goed zou kunnen zitten.
Met de afwezigheid van Joey en Gino was het vooral achterin weer een flinke puzzle.
De defensie is al het zorgenkind van de coach, de enige linie in het elftal dat dun bezet is dit seizoen. Na enig wikken en wegen wordt besloten om Niek en Roy op de backposities te zetten en dat pakt goed uit. Met name aan de linkerkant spelen Roy en Stefan een ijzersterke wedstrijd en ook Niek weet zich goed staande te houden als gelegenheidsrechtsback. VVV'03 7 mag beschouwd worden als één van de zwakkere broertjes in deze klasse en toch is het geen walk-over voor Kwiek, verre van.
Het verschil wordt uiteindelijk pas in de 2e helft gemaakt. Blijkbaar doet de thee daarbij wonderen want binnen 10 minuten na rust wordt het 1-0 en 2-0. Gerald maakt met de 3-0 een eind aan alle onzekerheid. De eretreffer van Nul Dreej doet daar niks aan af. Met deze overwinning meldt Kwiek zich bovenin de ranglijst waardoor er volgende week sprake is van een topper. Dan mag men op bezoek bij het nog zonder puntverlies zijnde Sportclub Irene 9. Een topper dus!
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK SCHRIKT TE LAAT WAKKER

Kwiek is in de 2e competitiewedstrijd al tegen een zeperd aangelopen. In Grubbenvorst werd een onnodige nederlaag geleden tegen GFC'33 4. Met name in de eerste helft gaf Kwiek niet thuis waardoor het eigenlijk 90 minuten achter de feiten aan liep. Toen de gasten eindelijk begonnen te voetballen was het leed al geleden en was er te weinig tijd om de opgelopen schade te herstellen. De 5-4 nederlaag was daarom terecht maar wel, zoals gezegd, onnodig.

Kwiek moet nog wennen aan de luxe van de grote selectie. Zo kan het dat er op deze zondag mensen staan op plekken die ze nog niet gewend zijn. Gino en Luuk bijvoorbeeld, staan samen in het hart van de defensie, iets dat nog niet eerder gebeurd is. Wat eigenlijk nog erger is is dat Stein en Erik om onbekende redenen niet op komen dagen, waardoor er nog eens extra gepuzzeld moet worden door de technische staf. Niet dat het daar perse aan ligt maar het maakt het allemaal niet makkelijker. Al na 2 minuten spelen moet Kwiek al in de achtervolging. Een misverstand achterin bij een lange bal wordt direct afgestraft door de thuisploeg.
Michael zorgt nog wel voor de gelijkmaker maar even zo gemakkelijk komt de thuisploeg weer op voorsprong. Via 2 doelpunten loopt GFC'33 4 uit tot een 3-1 voorsprong. Daarbij wordt eigenlijk maar één spelletje gespeeld: van achteruit zo snel mogelijk met de lange bal de behendige buitenspelers zien te bereiken. En het werkt. Continue bezorgen de buitenspelers de Kwiek-defensie de nodige kopzorgen. Met name de tegenstander van Joey, toch geen misselijke back, is goed op dreef en bezorgt Joey een pittige zondagmorgen.

In de rust wordt er even stevig gefoeterd in de hoop de zaak weer op scherp en op de rit te krijgen. En het lijkt in eerste instantie te werken als Michael zijn tweede van de dag laat noteren. De vreugde is echter van korte duur want even later is de marge weer twee als GFC'33 4 andermaal profiteert van defensief geklungel.
Kwiek heeft dan eindelijk in de gaten dat het zo niet langer kan en Luuk schuift door naar voren wat effect sorteert, nl. diezelfde Luuk zorgt voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg lijkt te wankelen maar komt door een even grote beauty als lucky weer op een marge van twee. Een als voorzet bedoelde bal zeilt over de verbouwereerde Marc in het doel. Zijn derde en de 4-5 van Michael ontketent nog een slotoffensief en Luuk heeft in de slotseconde nog de gelijkmaker op de schoen. Zijn inzet na zo'n beetje de enige goed uitgevoerde aanval van Kwiek strandt op de keeper waarna de scheids de wedstrijd beëindigd. Het was uiteindelijk ook teveel van het goede geweest maar als Kwiek vanaf minuut één had gevoetbald waren hier gewoon 3 punten behaald...
Lees verder | Auteur: Bart | 29 oktober 2017 | 0 Reacties

KWIEK BEGINT VOORTVAREND AAN HET NIEUWE SEIZOEN

Kwiek 6 is het nieuwe seizoen goed uit de startblokken geschoten. Na eerdere oefenduels tegen HBSV 6 en Stormvogels 3 verloren te hebben werd nu een vrij gemakkelijke 5-2 zege op IVO 8 geboekt. Nieuweling Gerald liet zich meteen gelden en scoorde een hattrick.

Coach B. heeft slechts kort de tijd gehad om aan zijn nieuwe team te smeden. Maar liefst 7 nieuwe spelers zijn toegevoegd aan de selectie. Keeper Marc, verdediger Diego, middenvelders Jeffrey, Stefan en Roy en aanvallers Gerald en James zijn ongetwijfeld een kwaliteitsimpuls, maar los van de oefenwedstrijden en wat trainingen is er weinig tijd geweest om een beetje aan elkaar te wennen. En misschien is dat ook wel te zien aan het begin van de wedstrijd. Die begint nl. rommelig. Kwiek heeft moeite om in balbezit de rust te bewaren en moet het spel aan IVO laten. Deze weten echter geen gevaar te stichten voor de goal van Marc omdat de verdediging, onder leiding van een stand-in laatste man Luuk, niks weggeeft. Na ruim een kwartier spelen neemt Kwiek het heft over en prompt is daar de 1-0 na goed voorbereidend werk van Marinho. Deze passeert een aantal mannetjes en geeft de bal binnendoor op Michael. Die bereikt met een lepe pass Gerald die onberispelijk binnenschiet.
De nieuweling toont daarmee meteen zijn klasse nl. zijn killersinstinct. Gerald toont zich een voortdurende plaag voor de Veldense verdediging. Af en toe iets te zelfzuchtig misschien maar het leidt in ieder geval wel tot gevaar voor het IVO-doel.
Nog voor rust wordt een comfortabele 2-0 voorsprong bereikt en weer is Gerald het eindstation van een fraaie aanval. James, een andere nieuweling heeft ook nog de 3-0 op zijn hoofd maar vergeet het doel te treffen.

Kort na rust maakt Kwiek gebruik van de luxe van een ruime en sterke bank. Stein en Marinho (beide een prima wedstrijd spelend) verlaten het veld voor Erik en Roy die beide een eveneens prima invalbeurt kennen. Kort daarna mogen Tony en Brahim het veld in voor James en Niek. Het tekent de nieuwe situatie bij Kwiek 6. Er kan volop gewisseld worden zonder dat het een verpakking betekent.
Kwiek wordt langzaam maar zeker sterker. Een glansrol is weggelegd voor Frans die werkelijk overal te vinden is en eigenlijk niet te betrappen is op een foutje. Duels verliest hij sowieso niet. Het verschil in kwaliteit komt uiteindelijk pas na ruim 75 minuten spelen tot uitdrukking als Gerald, weer hij, een uitstekende voorzet van de inmiddels weer terug ingevallen Marinho fraai binnenkopt.
Een momentje van onachtzaamheid (lees: grensrechter Stein vergeet te vlaggen voor buitenspel) levert plots een tegendoelpunt op. Kwiek is echter niet van slag en kort daarna is de marge weer drie. De inmiddels naar de spitzenpositie doorgeschoven Michael mag zijn zijn ontblote torso met plakplaatje tonen aan het publiek. Een fraaie individuele actie rondt hij af met een strakke schuiver die binnenkant paal het doel in verdwijnt: 4-1
En ook de weer terug ingevallen Niek mag een prima wedstrijd bekronen met een doelpunt. En voor de derde maal is Marinho de aangever. Met een fraaie actie haalt hij de achterlijn, behoudt het overzicht en legt de bal panklaar voor de instormende Niek die vervolgens het leer resoluut tegen de touwen schiet.
Het slotakkoord is verrassend genoeg toch voor IVO en weer is het een curieus doelpunt. Een als voorzet bedoelde bal zeilt zomaar achter de verbouwereerde Marc in het doel. Het betekent de 5-2 en tevens het einde van een bij vlagen vermakelijke wedstrijd. met name de tweede helft heeft Kwiek laten zien dat er potentie schuilt in de ploeg. Volgende week mogen de mannen van Coach B. proberen een passend vervolg te geven aan deze overwinning, uit in Grubbenvorst tegen GFC'33 4 dat zijn eerste wedstrijd met 3-0 verloor tegen Sportclub Irene 9.

Kwiek 6 - IVO 8 5-2 (2-0)

17' 1-0 Gerald
44' 2-0 Gerald

76' 3-0 Gerald
78' 3-1
80' 4-1 Michael
84' 5-1 Niek
90' 5-2

Man of the Match: Frans: Ongelooflijk veel meters, de stofzuiger en aanjager op het middenveld. Vrijwel foutloos.
Lees verder | Auteur: Bart | 27 september 2017 | 0 Reacties

BART TILBURGS HANGT SCHOENEN AAN DE WILGEN.

Vanmorgen heb ik een berichtje ontvangen van Bart Tilburgs met de mededeling dat hij voorlopig stopt met voetballen. Op zich niet heel verrassend omdat hij vorig seizoen langdurig heeft gesukkeld met zijn gezondheid, maar we verliezen wel een ervaren verdediger. Uiteraard is er begrip voor zijn besluit. Hij houdt de optie nog open om na de winterstop weer aan te sluiten bij de groep.

Bart, bedankt voor je inzet en heel veel succes met alles!
Lees verder | Auteur: Bart | 24 augustus 2017 | 0 Reacties

SEIZOEN 2016-2017: DE STATISTIEKEN

Seizoen 2016-2017
22 wedstrijden; 13 keer winst, 4 keer gelijk en 5 keer verlies. 43 punten, 60 doelpunten voor en 32 doelpunten tegen.
Eindresultaat: 3e plaats

Na een paar jaren van kommer en kwel lijken de gloriedagen van Kwiek 6 dan toch echt aangebroken. Seizoen 2016-2017 gaat de boeken in als het meest succesvolle seizoen in de historie van Kwiek 6! Een seizoen ook waarin vrijwel alle records werden verbroken. Hoogste eindklassering, hoogste aantal punten, meeste aantal zeges, meeste aantal doelpunten voor, minste aantal doelpunten tegen en - jawel - voor het eerst een postitief doelsaldo! In seizoen 2012-2013 strandden we al eens in het zicht van de haven. Toen strandden we in het zicht van de haven met een doelsaldo van -1. Nu hebben we +28...

Grootste verschil met de afgelopen seizoen is toch met name het scorend vermogen geweest. Met Michael en Luuk zijn twee spelers binnengehaald die doelpunten kunnen maken. En dat was het grote euvel van de afgelopen jaren. Michael is topscorer geworden met 16 treffers. Daarmee schrijft hij weliswaar niet het record van Buju (23 treffers) uit de boeken, maar het feit dat hij daarmee maar 9(!) wedstrijden voor nodig had zegt wel iets. Memorabel waren zijn 5 treffers tegen IVO 6, wat overigens wél een record is. Nooit eerder scoorde een Kwiek 6 speler vaker in één wedstrijd.
Die andere topschutter is Luuk. In slechts (7!) wedstrijden wist hij maar liefst 10x het netje te vinden. Als beide heren plechtig beloven voor komend seizoen minimaal de helft van de wedstrijden te spelen, belooft het nu al een mooi seizoen te worden!

Kwiekers van het eerste uur Roy en Erwin hangen na 8 seizoen Kwiek 6 de kicksen aan de wilgen en gaan genieten van een welverdiend voetbalpensioen. Good old Robbie gaat mee op het bankje zitten. Hij was 5 seizoenen actief onder Coach B. Mannen, we zullen jullie node gaan missen maar bedankt voor alles wat jullie Kwiek 6 gebracht hebben; doelpunten, assists, slidings, hakjes, schwalbes, tackles... alles!
Verder gaan we zoals het er nu uitziet ook afscheid nemen van Sandor. Afgelopen jaar meer geblesseerd dan wat anders heeft hij besloten dat het verstandiger is om zijn tijd met zijn gezin door te brengen. Onverstandige keus, maar goed...

Het goede nieuws is dat er ook weer versterkingen op komst zijn. De geruchten gaan dat het elftal er alleen maar op vooruit gaat. Mocht dat zo zijn dan kunnen we volgend jaar misschien écht meedoen voor de prijzen!
Lees verder | Auteur: Bart | 02 juni 2017 | 0 Reacties

KWIEK TERNAUWERNOOD LANGS BELFELDIA 5

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen is Kwiek er ternauwernood in geslaagd de 3 punten in eigen huis te houden. In een zeer matige wedstrijd werd laagvlieger Belfeldia 5 pas in de slotminuten verslagen. De 2-1 viel luttele seconden voor het einde. De treffer van Luuk, zijn tweede van de wedstrijd, was weliswaar verdiend maar Kwiek was vooral opgelucht dat het niet tegen een zeperd was aangelopen. Zo kon een succesvol seizoen in ieder geval worden afgesloten met een thuisoverwinning.

Over de wedstrijd moeten we niet al teveel woorden vuil maken. Die was niet best. Net als tegen Egchel 4 de vorige week oogt Kwiek inspiratieloos. Dat is op zich best merkwaardig gezien het feit dat een 3e plek op de eindranglijst goed mogelijk is. Daarnaast werd vantevoren plechtig beloofd dat alles in het werk zou worden gesteld om de afzwaaiende clubikonen Erwin, Roy en Robbie een passend afscheid te bieden. Deze drie voetbaldinosaurussen nemen na jarenlang trouwe dienst afscheid van het voetbal en daarvoor wilde Coach B. maar één passend geschenk: Drie punten en niets anders!

De eerste 20 minuten zijn nog wel voor Kwiek maar naarmate de minuten verstrijken wordt het spel almaar slordiger. Toch komt Kwiek op voorsprong dankzij de immer hardwerkende Marinho. Na goed doorzetten op de rechterkant biedt hij Luuk een niet te missen kans en die wordt dan ook niet gemist. Maar lang kan de thuisploeg niet genieten van de weelde want 5 minuten later ligt de gelijkmaker al in het netje. Een vrije trap valt achter de niet attente verdediging pardoes op de voet van de rechterspits en die schiet knap raak.
Tijdens de rust wordt nog eens gehamerd op het feit dat alleen 3 punten volstaan maar de urgentie daarvan dringt ook in de tweede helft lange tijd niet door. Sterker nog, Belfeldia ruikt bloed en gaat voorzichtig op zoek naar meer. Het scheelt dat de gasten simpelweg niet voldoende kwaliteit hebben, anders had het nog wel eens een lelijke slotdag kunnen worden. Nu blijft Kwiek overeind en gaat het in de laatste 20 minuten toch echt op zoek naar de overwinning. En er komen ook kansen. Dikke zelfs maar het lijkt op niets uit te lopen. Zo ziet invaller Coach B. zijn geplaatste inzet randje 16 net naast de kruising draaien. Uitblinker Robbie mist zelfs enkele dotten van kansen maar hij vergeet zich te belonen met het ultieme afscheidscadeau; de winnende treffer. In de voorlaatste minuut lijkt het alsnog te lukken als hij in een ultieme poging de bal lijkt binnen te glijden. Tot ontsteltenis van iedereen wordt de bal nog net van de lijn gehaald door een Belfeldia verdediger die klaarblijkelijk zich had vergeten te verdiepen in het jongensboek dat 'Robbie en de Winnende Afscheidstreffer' had moeten heten.
Uiteindelijk valt de winnende treffer dan toch en het is weer Luuk die de trekker overhaalt. Hij speelt eigenlijk geen beste pot, Luuk is duidelijk geen warmweerspeler, maar beslist dus wel met twee loepzuivere treffers de wedstrijd.
Gelukkig voor alles en iedereen die Kwiek 6 lief heeft dus toch een goed slot van een succesvolle competitie. Tis jammer dat Bieslo 4 uit niet meer wordt ingehaald maar qua verliespunten eindigt Kwiek 6 dit jaar toch maar mooi op een unieke 3e plaats!

Rest ons Roy, Erwin en Robbie te bedanken voor al die mooie, historische jaren. Zonder jullie geen Kwiek 6 en jullie zullen gemist worden. Al was het maar aan de bar...

Kwiek 6 - Belfeldia 5 2-1 (1-1)

32' 1-0 Luuk
35' 1-1
90' 2-1 Luuk

Man of the Match: Robbie: Het moest gewoon zo zijn...
Lees verder | Auteur: Bart | 30 mei 2017 | 0 Reacties

KANSLOZE NEDERLAAG IN EGCHEL

In wat waarschijnlijk de laatste uitwedstrijd van dit seizoen is geweest heeft Kwiek het lelijk laten afweten tegen een fysiek sterk spelend Egchel 4. Kwiek werd op alle fronten afgetroefd en werd afgestraft voor een zeer matig en weinig geïnspireerd optreden. Het werd 4-1 en daarmee is alles wel gezegd.

Kwiek begint nog wel aardig maar verliest na een minuut of 20 al sterspeler Michael. Omdat Brahim er net als vorige week ook nu niet bij is, betekent dat wel een fikse aderlating op het middenveld. Frans speelt als een van de weinigen een prima pot maar kan niet voorkomen dat Kwiek de slag op het middenveld verliest. Overigens wordt niet alleen op het middenveld de slag verloren maar op alle linies. Egchel wint zo'n beetje alle duels en Kwiek krijgt het maar niet voor mekaar om zijn gewenste spelletje te spelen. Teveel verkeerde keuze gekoppeld aan te weinig felheid en inspiratie zorgen voor een matig optreden van de gasten. Er lijkt desondanks niet zoveel aan de hand want Egchel is geen wonderploeg. Kansen blijven uit totdat ineens de 1-0 uit de lucht komt vallen. Kwiek staat niet op te letten en een pass vanuit het middenveld beland zonder noemenswaardig ingrijpen bij de Egchel spits die keeper Nick uitspeelt en de bal het doel in werkt.

In de tweede helft probeert Kwiek, onder leiding van een andere uitblinker, Gino, de wedstrijd te doen kantelen maar faalt keer op keer als men in de buurt van de zestien komt. De ingevallen Luuk komt nauwelijks in het stuk voor en dat geeft eigenlijk wel aan dat het niet lekker loopt. De eindpass ontbreekt en kansen blijven dan ook uit. Egchel loopt in het vervolg heel goedkoop uit naar een 3-0 voorsprong, Keeper Nick ziet er bij beide treffers niet heel lekker uit. De 2-0 valt uit een corner waarbij de defensie de bal ook slecht verwerkt. Van dichtbij wordt de bal op enigszins fortuinlijke wijze het doel in gefrommeld. De 3-0 komt uit een van richting veranderde vrije trap waarbij Nick geparkeerd staat terwijl de bal toch houdbaar lijkt, ondanks dat deze van richting verandert. Zo denken klaarblijkelijk ook de aanwezige toeschouwers erover die een lachje niet kunnen onderdrukken.
Marinho doet namens Kwiek nog iets terug. Ook hij is een lichtpuntje in de tweede helft. Op basis van inzet verovert hij de bal, passeert zijn mannetje en schiet de bal hard op doel. Ook deze lijkt houdbaar maar de keeper kan de bal niet afdoende keren waardoor de 3-1 een feit is.
Lang kan Kwiek echter niet genieten want een paar minuten later is het al 4-1. Een corner zeilt zomaar de verre kruising in. Een bal die natuurlijk gepakt moet worden door Nick maar hij speelt niet zijn beste wedstrijd vandaag, zoals zovelen vandaag. Vaak heeft ie zijn team gered dit seizoen maar vandaag even niet. Maar het ligt uiteindelijk ook niet aan hem maar aan het feit dat teveel speler vandaag niet thuisgeven, Zonder inzet haal je geen punten en vandaag is dat pijnlijk duidelijk geworden. 4-1 is ook de eindstand en Kwiek kan, na een mooie serie wedstrijden waarin het echt goed heeft gespeeld, deze keer de boog klaarblijkelijk niet gespannen houden.
Dan maar in de laatste thuiswedstrijd (en wellicht ook laatste wedstrijd van het seizoen) een passend eerbetoon verzorgen aan de afzwaaiende grootheden en steunpilaren van Kwiek 6; Roy, Erwin en Robbie.

Egchel 4 - Kwiek 6 4-1 (1-0)

goal Kwiek: Marinho

Man of the Match: Gino en Frans: Onttrokken zich vandaag aan de algehele malaise en speelden eigenlijk een heel solide pot. Zonder beloning helaas...
Lees verder | Auteur: Bart | 08 mei 2017 | 0 Reacties